(Sandefjords Blad)

Det største problemet er at dette ikke er et spill basert på ferdigheter, mener teknologimagasinet. Hovedmålet er å fange Pokèmon, komme opp i «level» og ta over «gym».

The Next Web påpeker at dette ikke har noe med ferdigheter å gjøre, men at det kun handler om hvor mye tid av livet ditt du ønsker å kaste bort.

Hvis du føler deg utenfor, les her: Pokèmon Go for dummies

Farvel Pokèmon Go

En annen som tar til motmæle mot mobilspillet, er Side2-blogger Peter Kihlman bak «Pappahjerte».

For tre dager siden slettet han Pokèmon Go. Han var hektet på spillet, men følte likevel at tiden var inne for å kvitte seg med det.

Da han besøkte hovedstaden, fikk han en vekker, fordi han så alle som spilte spillet.

Han ønsker ikke å huske sommeren 2016 som da han spilte Pokèmon, skriver han i et innlegg søndag:

«Jeg overdriver ikke hvis jeg sier at 1 av 2 vi så på gata i går gikk med snuta limt inn i mobilskjermen. Spesielt ille var det på Aker Brygge, der forekomsten av Pokestops også er veldig intens. Venner som gikk 3-4 i bredden vekslet ikke et eneste ord, foreldre enset ikke barna sine og kjærestepar gikk med flere meters mellomrom fordi en av dem måtte stoppe og fange en Pokemon. En av årets varmeste og flotteste sommerdager, men ingen så ut til å nyte den», skriver Pappahjerte på bloggen.

- Slett appen

Pokèmon Go er det mest nedlastede mobilspillet gjennom tidene. De positive skriveriene rundt sommerens hit-spill går ut på at det er bra for helsen, fordi folk kommer seg ut og i bevegelse.

I tillegg hylles det som veldig sosialt og at folk i alle aldre møtes for å spille sammen.

Tross dette, artikkelforfatteren fra The Next Web påpeker hvorfor han slettet spillet. Som flere spill i dag kan du kjøpe deg fram i spillet. Ved å bruke ekte penger:

«Jeg slettet appen fra telefonen min da jeg nådde level 10. Jeg innså at det alltid vil være personer med mer tid og penger enn meg, og som vil være bedre enn meg. Jeg vet ikke hva folk som har fanget alle driver med til vanlig, men det kan ikke inkludere en jobb»

Videre påpekes det at jo lenger og mer tid du bruker på noe, jo vanskeligere blir det å gi slipp på det.

Du overbeviser deg selv om at det er verdt det. Hva skjer hvis du bare kommer til et høyere nivå?

Magasinet avsultter med at du bør ta tilbake livet ditt:

«Tenk på all tiden du vil få når du bryter ut av mønsteret. Du kan lære et nytt språk, eller få deg noen nye ferdigheter. Du bruker altfor mye tid på noe som ikke har noe verdi i den virkelige verden. Ta opp telefonen. Slett appen. Bli fri»