E-sport er en sterkt voksende sport, og nå er den også på full fart inn i skolen. Fra høsten av blir e-sport et eget programfag på Holmestrand videregående skole.

– Dette er etterlengtet og ikke minst nytenkende. Som første skole ut i Vestfold, tror jeg faget E-sport blir svært populært blant ungdommene. E-sport gir ungdom med interesse for dataspill mulighet for mestring og å utvikle seg innenfor et skolefag. De utvikler ferdigheter som er etterspurt i arbeidslivet, sier Frode Hestnes (Frp), leder i hovedutvalg for utdanning i Vestfold.

LES OGSÅ: Hver morgen er det trafikkaos før skolestart: – Folk parkerer overalt

En del av toppidrettslinja

Holmestrand er den fjerde videregående skolen i landet som starter opp en egen e-sportlinje, men den første i Vestfold, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding. Elevene vil, i tillegg til selve spillingen, jobbe med teamarbeid, planlegging, fysisk aktivitet og kosthold.

E-sport vil bli et femtimersfag, og det hele blir en del av toppidrettslinja i Holmestrand.

– Fremtidsrettet

Målet er å få et lag kvalifisert til Telenorligaen, som er Norges seriesystem innen e-sport. Det blir også arrangert skoleturneringer mot de andre skolene som har tatt inn faget.

– Dette er fremtidsrettet og vil gi Holmestrand videregående skole muligheten til å tilby et valg som ikke har vært tilgjengelig for elevene i fylket tidligere, sier rektor Camilla Reidunsdatter Andreassen.

LES OGSÅ: Burger King på Revetal åpnet: – Mange fra skolen kom hit på morgenen

E-sport

E-sport er en formalisert konkurranseform innen dataspill.

Sporten har økt massivt i omfang siden årtusenskiftet og det er nå masse penger i omløp. De beste spillerne i verden har tjent flere titalls millioner kroner på e-sport.

De mest populære spillene er blant andre League of Legends, Counter-Strike, Call of Duty og Dota 2.

Det antas at 427 millioner mennesker vil se på e-sport i en eller annen form i løpet av 2019.