Duestad snuste igjen på pallen i Europalekene

NESTEN PALLPASS: Jeanette Hegg Duestad viste skyteform i Europalekene. Foto: Tor Nystuen

NESTEN PALLPASS: Jeanette Hegg Duestad viste skyteform i Europalekene. Foto: Tor Nystuen

Av

Skytteren Jeanette Hegg Duestad ble nummer fire i finalen på 10 meter luftrifle under Europalekene i Hviterussland mandag.

DEL

Det var andre gang på tre dager at Duestad endte rett utenfor pallen i Minsk. På 10 meter luftrifle for blandet lag ble det også fjerdeplass sammen med Henrik Larsen.

I mandagens kvalifisering skjøt Duestad 627 poeng og var nummer tre av alle de 42 skytterne i konkurransen. De åtte beste gikk til finale, og her ble det fjerdeplass for 20-åringen fra Vestfold som fortsatt holder junioralder.

Duestad har samtidig etablert seg i verdenstoppen i år. I februar skjøt hun verdensrekord for juniorer på 50 meter helmatch med 1179 poeng.

Jenny Stene ble nummer 27 med 623 poeng i kvalifiseringen i Minsk mandag. Dermed røk finaleplassen for hennes del.

20-åringen Vegard Nordhagen fra Elverum ble svært overraskende nummer fem i finalen på 10 meter luftrifle for menn mandag. Nordhagen var tredje best i kvalifiseringen med ny personlig rekord på 629,6 poeng og kjempet lenge om seieren i finalen. Til slutt ble han eliminert til en femteplass.

Alle Europas beste skyttere deltar i Europalekene. Lekene samler over 4000 deltakere i 15 forskjellige idretter og er et europeisk mini-OL.

Norges beste skyttere benytter mesterskapet i Minsk som forberedelse før neste års OL i Tokyo. Der er Norge så langt garantert deltakelse med minst fire skyttere.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags