Fortnite-Emil og lagkameraten går hver til sitt etter milliontriumfen

VANT VM: Emil August «Nyhrox» Pedersen og David «Aqua» Wang vant VM i spillet «Fortnite».

VANT VM: Emil August «Nyhrox» Pedersen og David «Aqua» Wang vant VM i spillet «Fortnite». Foto:

Lørdag for halvannen uke siden vant Emil Bergquist Pedersen (16) fra Tønsberg og lagkameraten David Wang (17) fra Østerrike VM i dataspillet Fortnite. Nå er samarbeidet slutt.

DEL

David Wang, som går under kallenavnet «Aqua» på internett, meldte om bruddet på Twitter fredag. Litt under to timer senere la 17-åringen ut en oppdatering.

Der skriver østerrikeren følgende:

– Jeg åpnet dette feil og mente aldri å sende hat til «Nyhrox» (Bergquists spillenavn) eller noen andre. «Nyhrox» og jeg har spilt sammen i en lang periode, og vi vant VM, ja, men det betyr ikke at vi er den beste duoen.

Det var VG som først meldte om saken.

Gode venner

Etter VM-triumfen delte duoen hele 25,7 millioner kroner. Wang skal nå spille med Klaus Konstanzer («Stompy») og Thomas Hörak («Tschinken»).

– Vi har tidligere snakket om å splitte oss som duo-partnere, og prøve å spille med andre, men da vi klarte å kvalifisere oss til VM i Fortnite skjønte vi at vi spilte godt sammen. Vi hadde det utrolig gøy sammen i New York, og vant jo til og med VM i duo, noe som er helt vilt å tenke på, sier Bergquist Pedersen til VG.

(Saken fortsetter under bildet)

TATT I MOT: Tønsberg-ordfører Petter Berg (H) tok i mot Emil Bergquist Pedersen på togstasjonen etter at 16-åringen kom hjem fra New York.

TATT I MOT: Tønsberg-ordfører Petter Berg (H) tok i mot Emil Bergquist Pedersen på togstasjonen etter at 16-åringen kom hjem fra New York. Foto:

Han sier videre:

– Da Aqua fortalte han skulle spille fremtidige turneringer med en annen («Stompy»), skjønte jeg at jeg måtte tenke på min egen del og hva jeg vil for meg selv fremover. Det var en morsom reise vi hadde sammen og vi er fortsatt gode venner.

LES OGSÅ: Ordfører Petter Berg tok imot verdensmester Emil (16) på stasjonen: – Dette er stort

Ny, norsk trio

En av grunnene til bruddet skal ifølge VG være at Fortnite dropper duo-turneringer fremover for å satse mer på solo- og trio-turneringer.

Tønsberg-gutten er klubbløs etter at kontrakten med «Cooler» utløp etter VM. 1. august annonserte Bergquist Pedersen at han danner en norsk trio med Martin Foss Andersen («MrSavage») og Theo Guillemenot («pr0vokd»).

– Det har vært en vill reise med dere. Prestasjonene vi har oppnådd og hvor vi har kommet er utrolig. Dessverre har jeg kommet fram til at jeg vil søke nye muligheter og finne meg et nytt hjem nå når kontrakten min løper ut, skriver 16-åringen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags