Skal samle inn opplysninger om overlevende etter terrorangrepet på Utøya

Regjeringen bevilger 4,5 millioner kroner til gjennomføring av en ny datainnsamling av dem som overlevde terrorangrepet på Utøya og pårørende.

Regjeringen bevilger 4,5 millioner kroner til gjennomføring av en ny datainnsamling av dem som overlevde terrorangrepet på Utøya og pårørende. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

4,5 millioner kroner er satt av til en ny datainnsamling av dem som overlevde terrorangrepet på Utøya og pårørende i forslaget til statsbudsjett.

DEL

De foreslåtte midlene bevilges til Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) i 2019, som skal gjennomføre kartleggingen, skriver NRK.

Nøtterøy ble hardt rammet av massedrapet på Utøya sommeren 2011.

I 2016 gjennomførte Agenda Kaupang en kartlegging av 22. juli-rammede på oppdrag fra Helsedirektoratet. Gjennomgangen ble utført etter ønske fra Nasjonal støttegruppe etter 22. juli.

LES OGSÅ: Amerikansk Utøya-film markedsføres med bilde fra Håøya ved Nøtterøy (+)

Rapporten konkluderte med at de rammede opplevde å få svært varierende hjelp. Kun halvparten opplevde de fikk god nok psykososial hjelp fra myndighetene. Mange dårlig fungerende kontaktpersoner, manglende tilgang på psykolog, sen og for lite proaktiv oppfølging og manglende oppmerksomhet om behovene til den rammedes familie, var en del av hovedkritikken i rapporten.

(©NTB)

LES OGSÅ: Ny lov kan gjøre 40 våpen ulovlig i Norge
LES OGSÅ: – Norge kan ikke ha en justisminister som spytter terrorofre i ansiktet
LES OGSÅ: Gro mistet mann og sønn i løpet av åtte uker: – Sjokket var ubeskrivelig (+)

LES OGSÅ: Spiller inn TV-serie om 22. juli på Håøya (+)

LES OGSÅ: Rådmannen reagerer sterkt på Utøya-film (+)

LES OGSÅ: Utøya-filmen skaper debatt i sosiale medier: – Ingen hyllest for Anders Behring Breivik (+)

Artikkeltags