Stephen drikker minst 15 kopper med te – hver eneste dag

Stephen Twining har elsket te siden han var en liten gutt. Nå reiser han rundt i verden for å kurse folk i hvordan man lager den perfekte koppen. Nylig besøkte han Tønsberg.

Stephen Twining har elsket te siden han var en liten gutt. Nå reiser han rundt i verden for å kurse folk i hvordan man lager den perfekte koppen. Nylig besøkte han Tønsberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: At Stephen Twining kan tilberede en perfekt kopp te sier praktisk talt seg selv. Nå har briten gjort det til en livsoppgave å ta oss nordmenn i teskole.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Han er tiende generasjon Twining, såkalt erkeengelsk, og han elsker sin «cup of tea». Det blir hele 15 kopper hver dag – minst.

– Det er en vakker by dette. Jeg kan godt skjønne hvorfor Tønsberg er den mest populære, norske sommerbyen, konstaterer tekongen idet han inntar en støre sup av den varme drikken hans familie har tjent svimlende pengesummer på.

LES OGSÅ: Skadet i dramatisk utforkjøring

Sosial væske

Stephen Twining har vært i Norge flere titalls ganger, men dette er bare hans andre besøk i Tønsberg.

Han er fløyet til Vestfold for å kurse de ansatte ved henholdsvis Sykehuset i Vestfold og Farris bad i hvordan man lager te.

– Man skal ikke undervurdere tekoppens betydning. Jeg tør påstå at dette er verdens mest sosiale drikke. Tenk deg for eksempel det engelske folk uten ettermiddagsteen. England ville vært fryktelig kjedelig uten, mener Twining.

Som å banne i kirken

Til forskjell fra våre engelske venner, liker vi nordmenn gjerne å dynke teen vår i melk og sukker. Mr. Twining griner en smule på nesa når han får spørsmålet om det er i orden at vi gjør dette.

Å sukre teen er for en engelskmann det samme som å rope ukvemsord i Guds hus.

– Altså, jeg skal ikke legge meg oppi hvordan dere liker teen deres, men sukker, og honning for den saks skyld, dreper smaken, forklarer han.

LES OGSÅ: Frikk og Ola blir minnet ved havet

Godt for mental helse?

Twinings personlige favoritt er engelsk frokost-te.

– Jeg jobber meg gjennom mange forskjellige smaker gjennom dagen. Drikken gjør mye godt for meg mentalt, sier temilliardæren.

– Jeg tør ikke si helt sikkert at den også har gjort noe for min fysiske helse, men sannsynligheten er stor, legger han til.

Nå drømmer han om en te som kan hjelpe folk med å kvitte seg med dårlige vaner.

– Jeg har et par uvaner. Røyking kan muligens være en av dem, uten at vi skal gå noe videre inn på det. Det ville vært en drøm å få produsere en te som kan hjelpe mennesker med å stumpe sigaretten, sier Stephen Twining.

Artikkeltags