Ronny Alte observerte høyreekstrem demonstrasjon i Sverige

MARSJERER: Politiet opplyser til VG at rundt 500 personer fra Den Nordiske motstandsbevegelsen marsjerer fra Kungsträdgården mot Mynttorget i Stockholm. I en mail til TB nekter Ronny Alte for å vært med på det, slik VG hevder.

MARSJERER: Politiet opplyser til VG at rundt 500 personer fra Den Nordiske motstandsbevegelsen marsjerer fra Kungsträdgården mot Mynttorget i Stockholm. I en mail til TB nekter Ronny Alte for å vært med på det, slik VG hevder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skandinavias største høyreekstreme organisasjon marsjerer i Stockholm. Fra sidelinjen, følger Ronny Alte fra Stokke med.

DEL

«Hvit revolusjon!» roper demonstrantene mens de marsjerer i Stockholms gater lørdag, skriver VG.

Ronny Alte fra Stokke, tidligere leder av Norwegian Defence League, var på stedet uten å delta. Han har også vært talsperson for Odins soldater, men vil ikke bli kalt rasist eller høyreekstrem. Selv kaller han seg islamkritisk.

I en mail til TB opplyser derimot Alte at selv om han er i Stockholm er det ikke slik at han er med på demonstrasjonen.

I VG siteres Alte på at han vet flere nordmenn har kommet til Sverige for å ta del i demonstrasjonen, men han opplyser til TB at kommentarene han har gitt til VG er gitt i en vanlig samtale lenge før demonstrasjonen.

Et reportasjeteam fra TV-programmet Insider på TV-Norge er i Stockholm. De opplyser til TB at det er de som har fått med seg Alte dit i forbindelse med demonstrasjonene.

Expressen melder at ti personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene.

Kaller seg «kamporganisasjon»

Den nordiske motstandsbevegelsen beskriver seg som en revolusjonær, nasjonalsosialistisk kamporganisasjon, som er aktive i Norge, Sverige og Finland.

Rundt 5.000 motdemonstranter er også til stede i gatene og politiet passer på for å hindre sammenstøt.

LES  OGSÅ: Ronny Alte ville ikke møte SV-politiker til debatt (+)

Artikkeltags