– En viktig påminnelse

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen (til venstre) sammen med fylkesmann Erling Lae under fakkeltoget i forbindelse aksjonen Lys til ettertanke i Stokke søndag ettermiddag. Helt til venstre Stokke-ordfører Erlend Larsen.

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen (til venstre) sammen med fylkesmann Erling Lae under fakkeltoget i forbindelse aksjonen Lys til ettertanke i Stokke søndag ettermiddag. Helt til venstre Stokke-ordfører Erlend Larsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

STOKKE: – Et arrangement som dette er en viktig påminnelse for alle til å ta ansvar i trafikken slik at det ikke skjer ulykker.

DEL

Det sa samferdselsminister Ketil Solvik Olsen til Tønsbergs Blad i forkant av den tradisjonsrike aksjonen Lys til ettertanke i Stokke søndag ettermiddag.

– Dette er ikke dagen for å snakke for mye politikk. I dag møtes vi for å minnes alle som ble drept og alvorlig skadet i trafikken i fjor. Og vi er her for å støtte alle som har mistet en av sine nærmeste eller en av sine venner, sa Solvik Olsen.

Samferdselsministeren minnet også om at ulykkestallene på landsbasis har vist nedgang de senere årene.

– Men i 2013 snudde trenden. Da ble det flere alvorlige ulykker og flere omkomne – blant annet her i Vestfold. Vi må hindre at denne negative utviklingen fortsetter. Det kan vi som politikere gjøre noe med. Men det er like viktig at alle som ferdes i trafikken er bevisste sitt ansvar. De bør tenke seg godt om og opptre på en ansvarlig måte i trafikken slik at det ikke skjer alvorlige ulykker. Det er et arrangement som dette en viktig påminnelse om, sa Ketil Solvik Olsen til Tønsbergs Blad før han deltok i fakkeltoget fra Skjee kirke ned til E128 og tilbake til kirken.

Flere appeller

Før fakkeltoget var det flere appeller. Blant annet ved fylkesmann Erling Lae.

– Jeg vil takke alle dem som står bak arrangementet Lys til ettertanke. Her kan vi minnes alle dem som ble drept i trafikken i fjor og vi kan gi støtte til deres pårørende, sa Lae.

Han minnet om at seks personer ble drept i ulykker på Vestfold-veiene i fjor.

– Det er én mer en året før. Og da holder det ikke å si at det er en for mye. Det er seks for mye. Vår målsetting er klokkende klar og den bør være mulig å oppnå. Det er at ingen skal dø på Vestfold-veiene og ingen skal bli alvorlig skadet, sa fylkesmann Erling Lae.

Satser mye

Politimester Rune Bård Hansen fulgte opp.

– Lystavlen i bakgrunnen viser at det er mange færre dødsulykker på Vestfold-veiene i dag enn da jeg var politiinspektør i Horten på slutten av 1990-tallet. Jeg er helt enig i at seks omkomne i 2013 er seks for mye. I politiet satser vi mye på arbeid for å hindre ulykker.

Vi har et eget prosjekt som går ut på å hindre at farlige sjåfører i det hele tatt kommer ut på veiene. Og vi passer nøye på dem som er ute i trafikken, slik at vi kan luke ut dem som er farlige sjåfører. Blant annet som følge av rus, sa Rune Bård Hansen.

Etter fakkeltoget var et arrangement i Skjee krike. Her var det tale av samferdselsministeren og minnestund ved biskop Laila Riksaasen Dahl. Det var også tale av pårørende Jeanett G. Johansen.

Artikkeltags