Gå til sidens hovedinnhold

Rykker opp i øverste divisjon

Artikkelen er over 7 år gammel

STOKKE: Utbyggingen på Brunstad får en prislapp på to milliarder kroner og skal være ferdig i 2020.

I begynnelsen av november gikk første sprengladning i det som skal gi gjenklang i det internasjonale konferansemarkedet.

Brunstad har fra før stor arrangementskapasitet med muligheter for overnatting. Nå satser Brunstad Hotellbygg AS og Brunstad Idrettsbygg AS ytterligere to milliarder kroner på det som gir betydelig økning i overnattingskapasitet, men også flere nye bygg som blant svømmehall, ishall, flerbrukshall og nytt tilbygg til eksisterende konferansesenter.

LES OGSÅ: Ferjeanløpet kan havne på stranda

Kjærkomment tilskudd

Dermed håper utbyggerne å kunne huse de aller største arrangementene.

Idrettsanleggene, som består av to fotballbaner, en flerbrukshall og ishall, skal være ferdig i 2016. Svømmehallen er planlagt ferdig i 2018. Brunstad bygger også et langhus som blir opptil åtte etasjer høyt og tre høyblokker opp til ti etasjer, i tillegg til andre mindre bygg. Hele utbyggingen skal være ferdigstilt i 2020.

En så stor utbygging vil også få ringvirkninger for Stokke kommune.

Ordfører Erlend Larsen (H) trekker fram idrettsanleggene som et positivt tilskudd til lokalsamfunnet.

– Hallene vi har i dag er fullbooket, og vi får god tilgang til hallene som skal bygges på Brunstad, sier han.

LES OGSÅ: BCC gir 100.000 til nytt stupetårn

«Drypper på klokkeren»

Stokke kommune har avtale om å disponere over halvparten av tiden flerbrukshallen er i bruk.

– Det er mer enn vi kan forvente, sier ordføreren.

Svømmehallen vil være tilgjengelig for alle i åpningstiden.

Larsen tror også at kommunen i endel sammenhenger vil dra andre fordeler av at det avholdes store konferanser på Brunstad.

– Vi vil at ting skal skje i Vestfold. Blant annet ble det i 2012 arrangert VM i tidans. I 2017 kommer det 3000-5000 deltakere til det internasjonale turnstevnet «Gym for Life», sier han.

– Vil det lokale næringslivet merke noe til utbyggingen?

– Ser man regionen under ett er det flere som har fått oppdrag. Men de har også ansatte, noen av dem bor i Stokke og som bruker butikkene her. Andre bedrifter vil levere til prosjektet, alt fra grus til for eksempel Norsk Betong (som holder til på Lillevahrskogen og som blant annet leverer plastkummer, journ.anm.). Dette bidrar til å skape arbeidsplasser. Alle slike utbygginger er positive, sier ordfører Larsen.

Utvikler friområde

Tore Aslaksen, daglig leder i Brunstad hotellbygg, forteller at det fremover vil foregå arbeid som er lett synlig.

– Til våren starter vi arbeidet med gang- og sykkelvei, vi holder også på med å opparbeide 40 mål friluftsområde ved Olsåsen. Kommunen har pålagt oss både å kjøpe og opparbeide området. Landskapsarkitekt Gullik Gulliksen har laget en plan på hvordan dette skal gjøres. Når vi er ferdige, skal kommunen overta området, sier han.

Han forteller at nå foregår det mye grunnarbeid og bygging av veier.

– Vi holder blant annet på med å bygge avkjøringsfelt fra 303, det blir ny rundkjøring, og når vi er ferdig, vil det gå egen vei til idrettsanleggene.

I høst begynner bygging av hotellbygg.

– Vi må flytte noen hus før vi kan begynne med å bygge langhusene. Vi begynner lengst i sør, og de tre langhusene blir hotellbygg, sier Aslaksen.

Finansiering

Til informasjonsavisen som ble gitt ut, forteller Aslaksen om hvordan utbyggingen finansieres.

– Rundt 1,250 milliarder finansieres gjennom salg av bruksretter, i tillegg har medlemmene og lokalmenighetene uttrykt vilje til å bidra med cirka 350 millioner kroner.

Det vil også bli lagt til rette for at enkelte delprosjekter kan gjennomføres på dugnad. Verdien av dette kan komme opp i 100–150 millioner kroner. Vi har også en betalingsevne som muliggjør låneopptak opp mot 250 millioner kroner, sier Aslaksen.

FLERE SAKER PÅ TB.NO:

■ Derfor er E18 humpete
■ Høyre-politiker solgte øl for lenge
■ Trond Ramski tapte barndomshjemmet

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.