Politiet vil følge med på MC-fest

KLART FOR FEST: For få dager siden ble det satt opp partytelt på en balkong på baksiden av det tidligere ungdomslokalet Myrvang i Stokke. Foto: Harald Syvertsen

KLART FOR FEST: For få dager siden ble det satt opp partytelt på en balkong på baksiden av det tidligere ungdomslokalet Myrvang i Stokke. Foto: Harald Syvertsen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

STOKKE: Politiet vil følge med når Hells Angels-medlemmer og sympatisører samles til fest i Stokke i helgen.

DEL

Etter det Tønsbergs Blad kjenner til har motorsykkelklubben Shuffle MC invitert til fest i det tidligere ungdomslokalet Myrvang i Stokke. Medlemmer i Shuffle MC bruker symbolikk som tyder på at de sympatiserer med Hells Angels.

Del på Facebook
 

Politiet taus om opplegg

Politioverbetjent Jens Petter Bærland som er leder for fellesoperativ enhet i Vestfold-politiet, er svært ordknapp når Tønsbergs Blad spør om politiet har et opplegg i forbindelse med festen.

– Vi har fått opplysninger om fest. Ut over det vil jeg ikke kommentere.

– Hva vil politiet gjøre?

– Det ville vært pussig hvis vi gikk ut i media med det.

– Har politiet vært i dialog med arrangøren?

– Jeg har bekreftet at vi er kjent med en fest. Det er ikke noe mer å kommentere, sier Bærland.

Heller ikke politiførstebetjent Erik Fosaas som er fungerende lensmann i Stokke, vil si noe om festen.

– Vi vet om klubben og følger med, som politiet bør gjøre, sier Fosaas.

Kamp mot MC-kriminelle

I februar sendte politimester Benedicte Bjørnland ut en melding hvor hun varslet at politiet vil bekjempe det hun omtaler som MC-kriminelle.

– Det er grunn til bekymring når vi har fått opplysninger om at Hells Angels er i ferd med å rekruttere støtteklubber/støttemedlemmer flere steder i Vestfold, skrev Bjørnland.

– Viser dette seg å være riktig, vil politiet ta initiativ til at skattemyndigheter, Nav, Statens vegvesen, tollvesenet og kommunene i fellesskap vurderer et bredt sett av virkemidler i arbeidet med å hindre permanent etablering av slike klubber, skrev hun videre.

1%-klubber

Det er medlemmer i eller sympatisører til såkalt énprosentklubber politimesteren ikke vil ha i Vestfold.

– En overvekt av medlemmene i énprosentklubbene i Norge er domfelt for straffbare forhold, som favner både grov narkotikakriminalitet, torpedovirksomhet og vold. Ekspansjonen av og konsolideringen i det kriminelle MC-miljøet gir grunn til å frykte mer og alvorligere kriminalitet i fremtiden.

Énprosentklubbene er selv tydelige på at de står utenfor samfunnets lover og regler, skriver politimesteren i meldingen.

Artikkeltags