Nissemor overrasket sykehusklovnene med 300.000 kroner

NISSEMOR: Kleveland var klar og gledet seg veldig til å overraske klovnene på sykehuset.

NISSEMOR: Kleveland var klar og gledet seg veldig til å overraske klovnene på sykehuset. Foto:

Kathrine Kleveland hadde med seg en gave som klovnene Bolla og Piffi hadde gleden av å ta imot.

DEL

– Sjekk her, nå blir du aldri kvitt oss, roper klovnen Bolla til en av de ansatte.

Hvert år deler Gjensidigestiftelsen ut gaver til frivillige organisasjoner som jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn.

Tillitsvalgte Kathrine Kleveland kledde seg ut som nissemor for å overraske sykehusklovnene på Vestfold sykehus, og hadde med seg en gavesjekk på 300.000 kroner onsdag ettermiddag.

– Det var moro å få være litt julenisse å få dele ut disse gavene. Det er viktig med den positive aktiviteten rundt frivillig arbeid. Et viktig stikkord vi bruker i Gjensidige er ordet ildsjel, sier Kleveland.

LES OGSÅ: Nå er sykehusklovnene kommet til Vestfold: Lager leven og latter for Lilli

(Saken fortsetter under bilde)

OVERRASKELSE: Det var to målløse klovner da "Nissemor" overrakte gaven fra Gjensidigestiftelsen. Fra venstre Bolla (Silje Eide), Nissemor og Piffi (Gaute Næsheim).

OVERRASKELSE: Det var to målløse klovner da "Nissemor" overrakte gaven fra Gjensidigestiftelsen. Fra venstre Bolla (Silje Eide), Nissemor og Piffi (Gaute Næsheim). Foto:

Gleder barn og unge

Kommunikasjonsleder Anne Berggraf for Sykehusklovnene er takknemlig for gaven. Sykehuslovene drives på innsamlende midler uten offentlig støtte. De har 42 spesialiserte sykehusklovner mellom 22–62 år som besøker barn og unge mellom 0–18 år på 16 forskjellige sykehus. Gaven vil bidra med å opprettholde sykehusklovner på Vestfold sykehus.

– Klovnene bidrar med at barna sitter igjen med en god opplevelse og at de føler seg helter. Pengene bidrar til forutsigbarhet, at vi vet at vi kan bidra og fortsette med det arbeidet vi gjør på sykehuset her i Tønsberg, sier Berggraf.

LES OGSÅ: Forsikringsselskapets råd: Dette gjør du ved viltpåkjørsel

(saken fortsetter under bilde)

KORT: Istedenfor gaver gir klovnene kort med en hilsen. Her har takker de Nissemor og Gjensidigestiftelsen for gaven.

KORT: Istedenfor gaver gir klovnene kort med en hilsen. Her har takker de Nissemor og Gjensidigestiftelsen for gaven. Foto:

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser til at hvert år blir ca. 100.000 barn og unge mellom 0–19 år innlagt på norske sykehus. I Vestfold var det omkring 4.500 barn som ble innlagt i 2017. Sykehusklovnene besøker sykehuset 3–4 ganger i måneden og det planlegges ca. 45 besøksdager hvert år av klovnene i 2019 og 2020.

Artikkeltags