Føler du deg litt pumpa? Dette kan være løsningen

Det er tuungt å sykle med lite luft i dekkene. Her kan du gjøre noe med det!

DEL

Du kommer langt med nok luft og kjærlighet. Tre steder i sentrum kan du iallfall få påfyll av det første. Og husk at dekk med lite luft er unødvendig tungt å tråkke rundt på. De skal være ganske harde!

I fjor ble to «mekkestasjoner» for byens syklister plassert ut i Prestegaten og oppe ved rådhuset. Den ene måtte flyttes etter at den ble utsatt for lite kjærlig behandling:

(Saken fortsetter under bildet)

Utsatt for hærverk

– Den sto oppe ved jernbanen, men vi valgte å flytte den etter at den ble utsatt for hærverk, sier Eirunn Haugstad i Bydrift.

Nå står den ved inngangen til Nordbyen, rett nord for gjestehavna.

– Dette er noe andre byer har prøvd før oss, og er en del av gatebruksplanen vi har her i Tønsberg, sa driftssjef Rune Gjerden i Bydrift da de ble plassert ut.

Da Tønsbergs Blad skulle fylle luft på sykkelen mandag, var den i ustand. Dagen etter fungerte den igjen.

– Ja, vår servicemann har vært ute og reparert. Vi må jo sørge for at det virker, når vi har det stående ut, sier Gjerden.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ (+): Før tenkte mange at å bruke en slik sykkel var latskap - nå er det annerledes

GODT SKJULT! Vi var innom butikken for å låne pumpe. – Du finner den utenfor, var det blide svaret. Butikken ligger i Conradis gate, rett ned gata ved biblioteket.

GODT SKJULT! Vi var innom butikken for å låne pumpe. – Du finner den utenfor, var det blide svaret. Butikken ligger i Conradis gate, rett ned gata ved biblioteket. Foto:

Litt bortgjemt midt i byen

I tillegg til luftpumpe, hender det inne i stativet forskjellig verktøy du trenger for å reparere eller skru på sykkelen din. Du henger sykkelen opp på de to «armene» på stativet, drar ut det aktuelle verktøyet, og skrur i vei.

Men det finnes en tredje sykkelpumpe også, plassert rett ved biblioteket.

Det er sykkelbutikken i Conradis gate som har en diskret plassert pumpe fastmontert utenfor.

Artikkeltags