Flere skogbranner i nærheten av hyttefelt: - Har kalt inn alt de har

MTE RØYK: Røyken fra skogbrannen mellom Bjønntjønn hyttefelt og Treungen er synlig fra lang avstand. Foto: Lars Rikard Rådstoga

MTE RØYK: Røyken fra skogbrannen mellom Bjønntjønn hyttefelt og Treungen er synlig fra lang avstand. Foto: Lars Rikard Rådstoga

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Det meldes om flere skogbranner i Telemark, torsdag ettermiddag. Nå er to av fire skogbranntropper kalt inn.

DEL

(Telemarksavisa) Brannvesenet har torsdag ettermiddag fått inn en rekke meldinger på skogbranner i Telemark. - Det er minst seks skogbranner, sier Jørn Ufs ved 110-sentralen i Telemark.

Har du bilder? Send til nettvakt@ta.no eller på mms til tatips til 2005.

Flere TA-tipsere melder om branner både i Bø og ved Elgsjø i notodden.

Har kalt inn det som er av mannskaper

Brannsjef Tore Metveit forteller i Nissedal forteller at det er fire branner i i hans kommune, mens det er brann i Vinje og en i Tokke. Alle brannene er trolig startet av lynet. Litt senere slo også lynet ned øst for Mælakollen i Siljan.

- Den mest prekære er nok en brann ved Heimdal, forteller brannsjef Metveit. Der er omfanget foreløpig uvisst på grunn av mye røyk og flammer.

Brannsjefen slet tidligere med å få nok mannskaper til å slukke alle brannene. Han forteller at skogbranntroppen er kalt inn. Alarmsentralen opplyser nå om at to av fire skogranntropper er kalt inn og at de ikke lenger sliter med mannskaper. Dessuten er Skogbrannhelikopteret på vei med to maskiner fra Torp.

Skien Røde Kors informerer om at de har stilt alle mannskaper på beredskap for brannene.

- Faretruende nær hyttefeltet

Thomas Ulseth befinner seg på Bjønntjønn hyttefelt, og sier til TA at brannene allerede er faretruende nær hyttefeltet.

- Det er vanskelig å si sikkert, men det ser ut som om brannen er noen hundre meter unna de første hyttene i hyttefeltet.

Han forteller til TA at han kan se røyken fra to forskjellige branner fra der han står.

Lyner fortsatt

- Det er knusktørt her. Det kom litt regn tidligere, men det tørket opp med det samme. Det er trolig lynnedslag som står bak brannene i området, og Ulseth forteller til TA at det fortsatt lyner på stedet.

Det var ved 12-tiden, torsdag ettermiddag, at brannvesnet meldte om skogbrann i nærheten av Hauklifjell på Lia/Gautefall. Kort tid senere kom meldingen om at Nissedal brannvesen hadde rykket ut etter melding om skogbrann etter et lynnedslag.

Brannvesenet har altså per nå fått melding om til sammen seks branner i området. TA har foreløpig ikke fått bekreftet av brannvesenet hvor omfattende brannene skal være.

En TA-tipser opplyste om strømbrudd i Siljan som følge av brannen. Hun forteller at Skagerak Energi skal ha koblet ut strømnettet på grunn av lynnedlsag og branner i området. Dette skal ha hatt en innvirkning på rundt 1500 husstander.

Strømmen skal nå være tilbake.

TA oppdaterer saken.

Artikkeltags