Initiativtakerne bak markeringen, søstrene Bente Christina Kaste og Ellen Merethe Bakken, hadde regnet med opp mot 200 deltakere. De kunne ikke tatt mer feil.

BILDESERIE: Se bilder fra det historisk store fakkeltoget

– Det er veldig sterkt at så mange bryr seg. Jeg ser folk smiler. Jeg ser folk gråter. Vi kan ikke ta tilbake drapene. Vi kan ikke ta tilbake skrikene. Men vi kan bry oss, sier Kaste.

– Dette fører oss sammen. Det nytter å bry seg.

Del på Facebook

Enorm oppslutning

Litt før fakkeltoget startet mandag kveld, hadde over 2.600 personer meldt via Facebook at de skulle delta i toget.

SEND INN: Har du bilder eller video fra fakkeltoget? Send dem til oss - på internett@tb.no

INNSENDTE BILDER: Se innsendte bilder fra folkehavet i Tønsberg

Ole Morkken var i fakkeltoget, etter å ha gått ruten og sett folkehavet, tror han det kan være så mange som oppmot 15.000 mennesker i toget.

To av dem var Hedda Berg (16) og Sofia Nesje Enger (15), begge fra Nøtterøy. De hadde plukket blomster som de skal bære i toget.

– Vi gjør dette for å vise at vi bryr oss. Alle på vår alder vet om noen som er rammet av dette. Det er trist og godt å komme sammen om dette i fakkeltoget, sa de to mens de var på vei opp mot jernbanestasjonen.

De er ikke alene om det. Det var langt tog oppover mot jernbanestasjonen av mennesker som vil vise sin medfølelse ved å gå i toget før starten gikk. Mange stanset også opp ved Farmannstorvet og la ned blomster og lys der.

LES OGSÅ: – Plukk en blomst eller tenn en fakkel

Ferdig før de siste startet

Da toget etter hvert startet i menneskehavet ved jernbanen, gikk Kenneth Berg (leder for ordenspolitiet ved Tønsberg politistasjon), ordfører Petter Berg, fylkesmann Erling Lae og arbeids- og sosialminister Hanne Bjurstrøm først i toget.

Bak dem fulgte tusenvis av mennesker med fakler og blomster.

BILDESERIE: Se bilder fra markeringer rundt i landet

Toget er så langt at da de første ankom domkirken rundt klokken 18.30, hadde de siste i fakkeltoget ennå ikke forlatt jernbanestasjonen.

Klokken 19.20 – én time og femten minutter etter oppstarten – hadde hele fakkeltoget gått ruten og ankommet domkirken. Til sammenligning bruker 17. mai-toget i Tønsberg om lag en halv time på å passere, her pleier det å gå 4.000 til 5.000 mennesker ...

På grunn av tekniske problemer fikk tb.no ikke sendt direkte fra oppstarten av fakkeltoget, men i toppen av denne artikkelen er det lagt ut en video av mandagens markering.