Ronny Alte på vitnelista til Breivik

Stokke-mann og NDL-leder Ronny Alte er en av dem Anders Behring Breivik ønsker skal vitne i terrorrettsaken.

Stokke-mann og NDL-leder Ronny Alte er en av dem Anders Behring Breivik ønsker skal vitne i terrorrettsaken. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

OSLO: NDL-leder Ronny Alte fra Stokke er et av navnene på vitnelista til Anders Behring Breivik (33), sammen med flere av Norges mest omstridte debattanter. Og nye navn kan bli aktuelle etter dagens møte.

DEL

Det er VG som tirsdag presenterer nye navn på vitnelista. Blant dem er NDL-leder Ronny Alte (38) fra Stokke. Alte fungerer som pressetalsmann for NDL (Norwegian Defence League), og er tidligere lærer ved Færder videregående skole.

NDL beskrives som en høyreekstrem, islamfiendtlig protestbevegelse.

En annen av dem som står på lista er Arne Tumyr, tidligere redaktør for organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge.

LES OGSÅ: Leder den islamfiendlige organisasjonen NDL

– Det blir en glimrende mulighet for meg til å distansere meg fra Anders Behring Breivik og hans handlinger, sier Tumyr til VG.

Til sammen er det nå 34 navn på lista inkludert navnene som ble kjent før påske. Forsvarer Geir Lippestad understreker overfor avisa at det kan bli flere.

– Det kan bli aktuelt med flere navn, men det blir ikke aktuelt før tirsdag etter møte med Anders Behring Breivik, sier Lippestad.
Også Bjarne Dahl, politiker som er ekskludert fra Fremskrittspartiet og med en fortid fra Hvit Valgallianse og Fedrelandspartiet, står på vitnelista.

LES OGSÅ: Breivik-sakkyndige har drøyd med å konkludere

LES OGSÅ: «Å være medmenneske ble like viktig som å være advokat»

Tirsdag kommer den nye sakkyndigrapporten i terrorsaken. Det er knyttet stor spenning til om den vil konkludere motsatt av den forrige – at Breivik var tilregnelig da han utførte terrorangrepene og dermed kan straffes.

Etter at konklusjonen i den nye rapporten er blitt kjent, vil forsvarerne reise til Ila fengsel for et møte med Breivik. Her vil de blant annet gjennomgå den mye omtalte vitnelista.

Det har ikke lyktes tb.no å få noen kommentar fra Ronny Alte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken