Skuddpremie for villmink

Minken er uønsket fordi den truer sårbare arter i naturen vår. Nå skal det tas ut så mye villmink i Vestfold som mulig gjennom skyting og utsetting av feller.

Minken er uønsket fordi den truer sårbare arter i naturen vår. Nå skal det tas ut så mye villmink i Vestfold som mulig gjennom skyting og utsetting av feller. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Minken lever farlig om dagen. Det er satt en pris på dens hode.

DEL

Villmink er uønsket i vår fauna fordi den gjør stor skade på hekkende fugl både i våtmark og i sjøen.

Får 200 kroner per mink

200 kroner per drepte mink kan jegere fra nå av innkassere, og utgiftene dekkes ved penger fra Fylkesmannen, fylkeskommunen og ulike viltfondsmidler.

– Vi har som hensikt å holde minkbestanden nede i alle naturområder, men prosjektet vårt retter seg mot minkfangst i sjøørretbekker, opplyser Øystein Cock Rønning, fylkessekretær i Norges jeger- og fiskeforbund i Vestfold (NJFF).

LES OGSÅ: Se hvem som tok seg en bytur!

Setter ut feller

NJFF samarbeider med Fylkesmannen i Vestfold om et treårig prosjekt for å ta ut så mye mink som mulig.

– Det er allerede fanget en del mink i Vestfold, men registreringene kommer ikke inn før rundt årsskiftet. Vi har investert i 69 minkfeller som alle er utlånt til jegere, sier Øystein Cock Rønning. Han håper det blir tatt ut mye mink i særlig i Tønsberg, på Nøtterøy og på Tjøme.

– Her er det mange verdifulle sjøørretbekker og en rik kystnatur med fugleliv, sier han.

Direktoratet for naturforvaltning ga i fjor ut en handlingsplan mot det uønskede mårdyret. Mink påvirker utrydningstruede arter i naturen og har etter myndighetenes oppfatning en skadelig innvirkning på naturmangfoldet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken