Politiet melder i en pressemelding at situasjonen ved flyplassen ble avklart ved 17-tiden, og politiet har opphevet evakueringen av flyplassen. Politiet sendte ut første melding om evakueringen klokken 14.47.

– Gjenstanden som ble funnet viste seg ikke å være farlig. Den blir nå tatt hånd om av bombegruppen og underlagt kriminaltekniske undersøkelser, skriver politiet i pressemeldingen.

– Tar ingen sjanser

– Vi tar denne typen hendelser veldig alvorlig, sier konstituert visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt.

– Torp er en trafikkert flyplass med mange reisende. Derfor kan vi ikke ta noen sjanser når vi står overfor en mistenkelig gjenstand. Politiet vet foreløpig ikke om gjenstanden er hensatt med vilje, eller om noen har glemt igjen gjenstanden inne på et toalett i lufthavnterminalen.

Politiet ønsker av etterforskningshensyn ikke å beskrive hva slags gjenstand som ble funnet og som var grunnlaget for at deler av terminalbygningen ble evakuert.

– Det er en uidentifisert gjenstand. Men det er ikke en koffert. Noe mer konkret kan jeg ikke være nå, fortalte operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold-politiet til tb.no tidligere i dag.

Ved 15.20-tiden fortalte Meyer at flyplassen ville bli evakuert, og at bombegruppa var på vei fra Oslo.

– De er i gang, de er inne i terminalen. Jeg regner med å få en avklaring nå, og håper det blir ganske snart, fortalte Ole Bjørn Sakrisvold, konstituert politistasjonsjef i Tønsberg til tb.no klokka 16.40.

Flyene fikk lande

Flyene som var på vei til Torp fikk lande til tross for bombealarmen, men passasjerene måtte sluses gjennom utenlandsterminalen. De fikk også bagasjen sin ut samme vei.

Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe sier tre av Widerøes fly landet på flyplassen etter bombealarmen.

– Det er terminalen som er stengt, ikke selve flystripa. Vi har tatt ned maskinene, fortalte Kongsteien.

Norwegian hadde også et fly på vei fra Bergen.

– Flyet har tatt av og flyr mot Torp. Vi har vært i tett dialog med Torp, og sikkerheten er vår største prioritet, men vi har altså fått landingstillatelse, fortalte kommunikasjonsrådgiver Daniel Kirchhoff i Norwegian til tb.no.

– Godt forberedt

Administerende direktør Gisle Skansen på Torp flyplass sier passasjerene som ankom flyplassen ble sluset gjennom den vestre delen av utenlandsterminalen. Passasjerene som ventet på å reise ble plassert i en bygning utenfor sikkerhetssonen, der tollvesenet normalt holder til.

Skansen sier passasjerer som skal reise fra Torp senere i kveld, skal reise til flyplassen til vanlig tid.

– Våre ansatte er godt forberedt på slike situasjoner. Vi vil kunne åpne flyplassen på noen få minutter når den blir klarert av politiet. Det er aldri hyggelig med situasjoner som dette, men forhåpentligvis får vi en snarlig og hyggelig løsning, sa han til tb.no tidligere i kveld.

– Stresset stemning

Da terminalen var stengt fortalte en ansatt ved flyplassen til tb.no at det rådet usikkerhet blant reisende og ansatte.

– Det er en litt stresset stemning blant folk som skal reise og folk som jobber her. Vi får ikke noen beskjed om hva som skjer. Folk kommer ikke av gårde. Vi fikk bare beskjed om at en gjenstand var funnet inne på herretoalettet, sier vedkommende til tb.no.

Trøtte og slitne

Ved 16.30-tiden var de ansatte ved flyplassen evakuert til bygningen tollvesenet holder til i, et stykke unna terminalen. De ansatte som jobber på selve flystripen gjorde fortsatt sine vanlige oppgaver og sørget for at fly kunne lande trygt på flyplassen.

– Folk er trøtte og slitne. Vi prøver å få tak i noe kaffe nå, sa en ansatt til tb.no.

Tips oss dersom du vet noe eller har bilder på tlf. 414 64 345. Eller på [email protected]