Gå til sidens hovedinnhold

– Blottet seg for barn

Artikkelen er over 7 år gammel

En Tønsberg-mann etterforskes for sju tilfeller av krenkende seksuell oppførsel overfor barn, og har innrømmet flere av dem.

– Vi ble ferdige med siste dommeravhør tirsdag denne uken, opplyser politiadvokat Trond Templen Grave.

Tønsberg-mannen i begynnelsen av 40-årene vil nå bli innkalt til nytt politiavhør, etter å ha vært gjennom flere allerede. Han satt også varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøkskontroll i september.

– Han erkjenner flere av forholdene. Men noen svarer han bare «det kan hende» og «husker ikke» til, forklarer Grave.

Åtte barn

Så langt skal åtte barn være avhørt i de sju ulike sakene politiet etterforsker knyttet til mannen. Alle sakene har noen fellestrekk:

■ De dreier seg om seksuelt krenkende atferd.
■ Hendelsene har skjedd i Vestfold i perioden våren 2014 og fram til september 2014.
■ Han har brukt bil alle gangene.

– Han har blottet seg i bilen for å få barnas oppmerksomhet, stanset barn og spurt om ting, og sittet i nærheten og sett på dem, oppsummerer Grave.

Lovbruddene har skjedd i henholdsvis Andebu, Nøtterøy og Tønsberg.

– Det har kommet mye nyttig informasjon ut av dommeravhørene, kommenterer Grave.

Skal ha lokket med penger

Blant hendelsene politiet knytter mannen til, er en episode på Husvik i Tønsberg 7. september. Der fortalte to jenter at han henvendte seg til dem da de kom syklende, og tilbudte dem penger for å få kjøre dem hjem.

LES SAKEN: – Tilbød dem «gullpenger» for å kjøre dem hjem

Grave bekrefter at han også er koblet til en hendelse i Kodal i Andebu i slutten av august i år.

– Han stanset og pekte på en tom morellkurv, som han hadde mellom bena sine. Han hadde en liten badeshorts på seg, og lurte på om de visste hvor han kunne få kjøpt mer, har krimsjef Knut Erik Ågrav i Tønsberg tidligere fortalt tb.no.

I dette tilfellet skal det ha vært to gutter og én jente som fikk henvendelsen.

Fikk bot for upassende sex-oppførsel

Mannen er tidligere straffet med bot for et annet tilfelle av seksuelt krenkende oppførsel. Ifølge Grave, skjedde dette i 2008.

26. september ble Tønsberg-mannen løslatt fra varetekt.

– Vi anser ikke at det er så sterk gjentakelsesfare at det er grunn til å holde ham varetektsfengslet. Vi har også beslaglagt førerkortet hans, siden alle forholdene har skjedd ved bruk av bil. Vi tror dette kan virke forebyggende, sier Grave.

Politiet vil nå skrive en mer detaljert siktelse mot mannen. Ifølge Grave, er det helt klart straffeskjerpende at det dreier seg om flere tilfeller, i tillegg til at han også er bøtelagt for lignende tidligere.

LES OGSÅ: Mann med kosebamse meldte seg for politiet