Gå til sidens hovedinnhold

Idrettskjendis grunnstøtte ved Hvasser

Artikkelen er over 9 år gammel

HVASSER: Den tidligere sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide havnet i maritim trøbbel da han søndag kveld fikk et ublidt møte med grunna utenfor Hvasser.

Bjørn Maaseide (44) sin 21 meter lange Princess grunnstøtte utenfor Hvasser søndag kveld. Det var sju personer om bord da hendelsen inntraff, men heldigvis ble ingen skadet.Lystbåten havnet på grunn på den sørvestre odden på Sandø.

Maaseide er først og fremst er kjent for å ha bidratt til å gi lille Norge et navn innen sandvolleyball. Sammen med partner Jan Kvalheim herjet han på sandbanene på 90- og 2000-tallet.

44-åringen er også blitt en suksessfull forretningsmann. Han ble Norges rikeste idrettsutøver etter at han solgte treningskjeden Sports Club til Elixia for flere hundre millioner kroner.

LES OGSÅ: Redningsvesten kan redde ditt liv

Tre barn om bord

Det var fire voksne og tre barn i båten da den gikk på grunn. Maaseide selv forteller at han kom inn stille og rolig inn mot Sandøsund.

– Vi kjørte kun i fem knop. Jeg så en kanal på kartet som teknisk sett skulle være dyp nok. Det viste mellom fem og seks meter på ekkoloddet. Plutselig sa det "bang" da propellene tok nedi, sier Maaseide til Aftenbladet.

LES OGSÅ: Vil ha hurtigbåt-sertifikat

Tipset losbåt

Det var også en losbåt i området. Skipper Hermann Hoel fikk en telefon fra en hytteeier Øistein Eriksen.  

– Båten la til kai mens vi jobbet i den. Men da vi mottok beskjeden rykket vi umiddelbart ut for å bistå med hjelp, sier Hoel.

Han og kollega Rune Halvorsen kom raskt til stedet.

– Vi kunne ikke kjøre helt inn, det var for grunt. Det var også høy sjø og kraftig vind, så redningsskøyta sendte en vannjet som kunne gå på grunner vann enn de vi kunne, forklarer Hoel.

LES OGSÅ: Dette kan bli ulovlig

Dramatikk

Han forteller videre at situasjonen var dramatisk, men at det ikke var stor fare for at menneskeliv skulle gå tapt.

– Siden det var nær land var det ingen fare for store personskader. Likevel var det store verdier som kunne gått tapt.

Princessen er nå slept til land og er på verksted.

Kommentarer til denne saken