Stor økning av folk som tar toget

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter årets åtte første måneder viser tallene at antall reiser med NSB fortsatt øker. På Vestfoldbanen har trafikken økt med to prosent.

DEL

(Drammens Tidende): NSB Persontog hadde ved utgangen av august 8,1 prosent flere reisende enn i samme periode i fjor.

– At veksten fortsetter år etter år, er svært gledelig, sier Arne Fosen, konserndirektør I NSB Persontog i en pressemelding.

Stadig trangere på togene

– Det understreker at vi har et tilbud det er et voksende behov for og som folk benytter hver eneste dag. Det viser også at selv om mye omtalte arbeider på jernbanen over tid påvirker reisen, er toget et foretrukket fremkomstmiddel som kundene vender tilbake til, sier han.

Økningen i antall reisende innebærer at det er til tider er mange ombord, særlig i rushtiden og spesielt på Østlandet. Da opplever folk dessverre at det er trangt om plassen.

– Det kommer jevnlig nye tog på skinnene og vi jobber for å benytte de togene og de rutetidene vi har til beste for våre kunder, understreker persontogdirektøren.

Trafikken i østlandsområdet har økt jevnt og trutt de siste årene, og tallene fra årets åtte første måneder viser at økningen fortsetter.

Dette er tallene for banestrekninger i vårt område

På NSB Regiontog på Vestfoldbanen var det 2,0 prosent flere kunder de åtte første månedene i 2018, sammenlignet med 2017. Totalt er det registrert 4.244.100 passasjerer på linje R11 i perioden.

På NSB Regiontog mellom Drammen og Lillehammer var det 5,9 prosent flere kunder de åtte første månedene i 2018, sammenlignet med 2017. Totalt er det registrert 3.740.230 passasjerer på R10 i perioden.

Artikkeltags