Nå blir det buss for tog igjen

For mange er dette marerittet en tidlig morgen. Her er et bilde fra Drammen stasjon for bare en knapp uke siden. Nå blir det snart buss for tog mellom Drammen og Skien.

For mange er dette marerittet en tidlig morgen. Her er et bilde fra Drammen stasjon for bare en knapp uke siden. Nå blir det snart buss for tog mellom Drammen og Skien. Foto:

Natt til 16. september til og med 23. september gjør Bane NOR ferdig det nye dobbeltsporet mellom Farriseidet og Porsgrunn. I tillegg utvides arbeidene til å gjelde helt til Drammen.

DEL

Det betyr at alle tog stanses mellom Drammen og Skien i denne perioden.

– NSB setter opp alternativ transport, og oppfordrer alle til å sette seg godt inn i reisealternativene, og forberede seg på ekstra reisetid, heter det i en pressemelding.

Det blir dermed buss for tog mellom Drammen og Skien.

– Vi ber alle reisende og trafikanter om å være oppmerksom på ekstra trafikk rundt de største stasjonene, når ekstra busser skal inn og ut fra stasjonsområdet i morgen- og ettermiddagsrushet, sier kommunikasjonssjef NSB Persontog, Gina Scholz.

INGEN PARKERING HER: Parkeringsplassen ved stasjonen skal benyttes av buss for tog.

INGEN PARKERING HER: Parkeringsplassen ved stasjonen skal benyttes av buss for tog. Foto:

Parkeringsplassen foran stasjonen i Tønsberg blir stengt fra fredag 14. september til mandag 24. september. Det er fordi buss for tog skal ha nok plass ved stasjonen. Taxiene vil få plass på midten, som forrige gang, opplyser Tønsberg Parkering.

LES OGSÅ: Lokfører kjørte på rødt lys

Utnytter stenging

Det er fra før stans i togtrafikken mellom Skien og Sandefjord, mens den nye jernbanen kobles til jernbanenettet.

– Når det først er stengt, er det fornuftig å benytte tidsrommet fram til åpning til vedlikehold og forbedringer på eksisterende infrastruktur. Når vi nå stenger mellom Skien og Drammen, skal vi gjennomføre årlige kontroller av signal- og kontaktledningsanlegg, bytte 400 meter med skinner mellom Drammen og Kobbervik, sette opp nye KL-master mellom Nykirke og Skoppum, samt bytte komponenter og justere kontaktledningen mellom Holm og Nykirke, forteller Trine Bratlie Evensen, kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR.

For en del blir det også nye rutetider å forholde seg til fra og med 24. september.

– Reiser du fra Skien og Porsgrunn må du sjekke reiseplanleggeren, for her blir det endrede avgangstider når toget kjører raskere enn det det gjør i dag, sier Scholz.

Tog fra Eidsvoll til Drammen

Slik anbefaler Bane NOR reisende å planlegge mellom søndag 16. september, til og med 23. september:
* Tog R11 kjøres fra Eidsvoll til Drammen
* Buss for tog Drammen-Skien-Drammen
* Ekstra avganger på morgenen (Fra Skien 05.19 og 05.52) og på ettermiddagen (fra Oslo S 15.33 og 16.33) er innstilt, og erstattes med buss. Bussene kjører direkte mellom Tønsberg og Oslo.
* Bratsbergbanen innstilt Porsgrunn-Skien-Porsgrunn
* Busser for Bratsbergbanen retning Skien får ny og tidligere avgang fra Porsgrunn, for å nå toget i Skien.

LES OGSÅ: Lange køer til buss for tog

Artikkeltags