Nå blir det buss for tog igjen – men snart er det slutt på det

STENGT: Det skal utføres arbeid på sporet. Det kan kun gjøres når det ikke er trafikk der.

STENGT: Det skal utføres arbeid på sporet. Det kan kun gjøres når det ikke er trafikk der. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du planer om å ta toget til Skien til helgen? Da må du forberede deg på alternativ transport.

DEL

(Sandefjords Blad) Vestfoldbanen stenges for trafikk mellom Sandefjord og Skien lørdag 20. oktober og søndag 21. oktober. Det er planlagt etterarbeider etter innkoblingen av det nye dobbeltsporet mellom Farriseidet og Porsgrunn som er årsaken til at det ikke blir noe tog. Arbeidet kan kun utføres når det ikke er trafikk på sporet.

– Vi beklager ulempene for de reisende. Det er nødvendige arbeider som skal utføres, blant annet montering av en veibro over jernbanen ved Farriseidet, sier Trine Evensen i Bane NOR i en pressemelding.

Hovedarbeidet er planlagt utført mellom klokka 07 og 20 begge dagene. På kveldene og nettene skal det gjennomføres tester og kontroller. Bane NOR sier det ikke er forventet mye støy fra arbeidene.

LES OGSÅ: Her vil Jan bygge mellom 150 til 170 leiligheter (+)

Avgangstidene kan variere

Togene på Vestfoldbanen kjøres som normalt på strekningen Sandefjord-Oslo-Eidsvoll, men det blir alternativ transport med buss på strekningen Sandefjord-Larvik-Skien. Avgangstidene på bussene kan variere noe fra togtidene. Bane NOR oppfordrer reisende til å holde seg oppdatert ved å sjekke nsb.no for informasjon om alternativ transport mens banen er stengt.

Det er andre helgen banen er stengt på grunn av planlagt arbeid. Forrige gang var 6.–7. oktober. Denne helgen skal det blant annet utføres arbeid på sporet og legges lokk på kabelkanaler.

I tillegg skal Statens vegvesen montere de nye bruene som går over jernbanen på Farriseidet. Dette vil pågå hele helgen.

LES OGSÅ: Nå er det tog for tog her: – Denne dagen har jeg sett fram til (+)

Artikkeltags