Nå er Carl Wilhelm Andreas Falck, født 27. mai 1907 i Tønsberg, død. Det bekrefter hans sønn Jacob Falck til Tønsbergs Blad.

- Ja, far sovnet stille inn sent lørdag kveld. Han ble syk for et par uker siden, og døde som han ønsket; en verdig og naturlig død. Han ønsket ikke å bli holdt kunstig i live, selv om dette betyr at han ikke nådde målet om å bli 110 år, sier Jacob Falck.

Han ble 109 år og 57 dager.

Da Tønsbergs Blad møtte Carl Falck sommeren for to år siden, var våre to medarbeidere helt utslitt av å holde 107-åringens tempo med en hel dag.

Som vår journalist skrev:

Han har opplevd to kriger, og vært gift i 69 år.

Han har sett en kamerat bli smadret av en tysk bombe på Bolærne, brutt seg inn i et begravelsesbyrå i Horten for å legge restene av denne i en kiste og danset seg gjennom funklende netter i Klub og Ballselskapet Harmonien.


Han har sett strømmen komme på i Bulls gate, levert koks til bestemoren i Øvre Langgate og sett sin mor reise til hovedstaden for å henge med Kristianiabohemen, hun som aller nådigst ville ha radio i hus: «Det ødelegger konversasjonen».
 


Han har reist til Det Store Amerika for å se hvordan de drev forretninger der som et ledd i Marshallplanen, solgt verdipapirer i Tønsberg Aktietrykkeri noen år før verdien skjøt til himmels, vært administrerende direktør i Norges Grossistforbund og arrestert hjemkomne hvalfangere etter fyllekjøring, høye på blod og penger.

Hele saken om Carl Falck kan du lese her

– Det gode liv, sier du? Det er i grunnen sånn som jeg har det nå. Jeg har et godt liv. Og føler meg ikke så gammel, i grunnen, sa han da TB møtte ham juni 2014. Da Falck var 105 år, fikk han se byggingen av vikingskipet Saga Oseberg, noe som fascinerte ham stort.

Det var da han for noen år siden gjennomgikk en  operasjon og midlertidig fikk være på Majorstuen bo- og behandlingssenter,  snek han seg til et gaveønske til sin 105-årsdag: Fast plass på senteret.

– Jeg vasser i damer, sa han til TB med et smil – som kjent lever kvinner lengst og det var bare to andre menn på avdelingen.

Fram til nå har han bodd der. Han synes det norske velferdssamfunn var «en utmerket innretning» og skrøt av de ansatte, som han med glimt i øyet likte å kalle oppasser eller butler.

Carl Falck fikk besøk av statsminister Erna Solberg, samt ordførerne i Bærum og Oslo på 109-årsdagen sin.

- Bursdagen var en veldig hyggelig, selv om det også var slitsomt for far. Statsministeren kunne ikke komme da selve selskapet var, så hun måtte komme før de andre. Vi feiret også med familie fra England og Belgia, sier Jacob Falck.

Jacob Falk skriver på sin facebookside:

"Far har hatt et liv fullt av opplevelser og de siste årene ble hverdagen krydret av journalister og fotografer. Han syntes det var stas å bli satt slik pris på".