Kommunale tjenester i Tønsberg øker i 2018

DYRERE DRÅPER: Det blir dyrere å kjøpe vann fra Tønsberg kommune i 2018. Kommunalavgiften, som omfatter vann, renovasjon, feiing, slam og avløp økes til 10167 kroner.

DYRERE DRÅPER: Det blir dyrere å kjøpe vann fra Tønsberg kommune i 2018. Kommunalavgiften, som omfatter vann, renovasjon, feiing, slam og avløp økes til 10167 kroner. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir litt dyrere å kjøpe vann og å kvitte seg med avfallet i 2018. Kommunalavgiften i Tønsberg foreslås hevet med 2,7 prosent. For en normalhusholdning innebærer det noen hundrelapper ekstra å betale i året.

DEL

TØNSBERG: Kommunalavgiften for en normalhusholdning i Tønsberg har i 2017 vært 9987 kroner inkludert moms. Rådmannen anbefaler at den økes med 267 kroner i 2018. Med den økningen vipper avgiften over 10 000 kroner i året.

Bystyret skal onsdag behandle rådmannens økningsforslag.

LES OGSÅ: Omkjøring i flere uker: – Denne veien er ikke laget for så stor trafikk!

Du betaler mest for vann og avløp som til sammen utgjør over halvparten av den samlede avgiften som også omfatter renovasjon, slam, og feiing. Avgiften for slam og feiing reduseres i kommunalavgiften for 2018 med henholdsvis 88 og 10 kroner.

Renovasjonsdelen i avgiften øker mest med 4,4 prosent.

LES OGSÅ: Salgsstart rett rundt hjørnet: Begynner lengst unna mulig dobbeltspor

Du skal betale 10167 kroner i kommunalavgift til neste år om politikerne bifaller rådmannens forslag. Gebyrene fastsettes etter selvkostprinsippet. Det innebærer at gebyret skal dekke kommunens faktiske kostnader.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken