Eier av Basa-bygget, Trond Barth Andersen, sa til Tønsbergs Blad onsdag formiddag at politiet ikke har funnet årsaken til storbrannen i Tønsberg i juli, og at saken er henlagt. Politiet ville da ikke si noe om brannårsaken, men halvannen time senere kom bekreftelsen i en pressemelding:

– Vestfold politidistrikt har hatt bistand fra Kripos for om mulig å finne brannårsaken. Kripos har i sin rapport konkludert med at brannårsaken er ukjent. Heller ikke Vestfold politidistrikts ytterligere etterforskning i saken har kommet til noen annen konklusjon. Politiet har derfor henlagt brannsaken som uoppklart.

Grunnen til at politiet ikke ville si noe i formiddag, var at de ville informere de pårørende om utviklingen av saken først.

Lagerbygget i Basa-hallen i Tønsberg tok fyr i juli, og mellom 400 og 500 boder gikk tapt i brannen. I forkant av brannen foregikk det sveising på taket av lagerboden, men dette ble raskt avvist av politiet som årsaken til brannen. Politiet gikk i etterkant av brannen ut og sa at deres hovedteori var at brannen hadde startet i en lagerhall langt unna området der det foregikk taktekking.

LES OGSÅ: Owe fant kjære gjenstander etter moren i ruinene etter Basa-brannen

Bildeserie

Brann i SABA-bygget

 

 

– Tungt og trått

Barth Andersen forklarer at det har vært en vanskelig høst.

– Det er dritt. Det har vært en tung høst, sier han.

Han forklarer at etterarbeidet med lagerbrannen tar lenger tid enn han hadde ønsket, og at han helst ville fått arbeidet unnagjort og hendelsen lagt bak seg.

– Det er overraskende at det drøyer sånn, men ting tar tid, og alt henger i lufta, sier han.

– Det går tungt og trått.

LES OGSÅ: Gravde etter minner i Basa-husets brannruiner

Men noe framgang har det vært den siste tiden, og Barth Andersen forklarer at det på nyåret vil skje ting på Basa-tomta.

– Sannsynligvis setter vi i gang med riving få dager etter nyttår.

LES OGSÅ: Venter på Kripos-rapport etter Basa-brannen

Mange spørsmål, få svar

Petter Berge var en av dem som leide bod i Basa-huset. I etterkant av brannen oppfordret han leietakerne til å organisere seg, og opprettet en Facebook-gruppe der han ønsket å samle leietakerne og vurdere felles interesser. Gruppen har nesten 160 medlemmer.

Gjennom denne Facebook-gruppen har Berge fått høre at politiet har avsluttet søket etter brannårsaken.

– Noen av medlemmene i Facebook-gruppa har fått brev fra politiet hvor det står at brannårsaken er konkludert med å være uoppklart. Det er det eneste brevet sier, forklarer Berge. Han legger til at han ikke selv har mottatt dette brevet.

– Hvordan er reaksjonene blant leietakerne på dette budkapet?

– Foreløpig er alle spørsmålstegn. Hva betyr dette? spør Berge.

– Vi har mange spørsmål, og veldig få svar, sier han.