Kraftig låvebrann i Slagendalen: – Sto ikke til å redde

Brannvesenet greide å skjerme boligen, og fikk hjelp av vindretningen.

DEL

Det var i 23.50-tiden torsdag kveld at brannvesenet fikk beskjed om brannen i Røråsveien i Slagendalen. Alle mannskaper fra brannvesenets tre stasjoner rykket ut.

– Da vi kommer fram står låven i full fyr, og er ikke til å redde. Det står også flammer ut av inngangspartiet på en sidebygning. Den klarte vi å redde, med bruk av skjæreslukker og konvensjonell utvendig slokking, kombinert med røykdykking og innvendig slokking, sier brannmester Kenneth Stensrud.

Nylig solgt

Det skal ifølge politiet ikke ha vært folk eller dyr i låven. Bygningen blir brukt som lager.

– Tross gnistregn og enorm strålevarme klarer vi å skjerme boligen, det skal også sies at vi fikk litt hjelp av gunstig vindretning, sier brannmester Kenneth Stensrud.

Eiendommen har nylig vært til salgs. I salgsoppgaven oppgis at den nå nedbrente låven var på 545 kvm. og sidebygningen, med garasje og vognskjul, er på 227 kvm.

Undersøkes av kriminalteknikere

– Brannmannskapene har gjort meget god innsats. I sidebygningen er et rom utbrent, brannen gikk derfra også opp på loftet, men effektiv slokkeinnsats sørget for at dette bygget står. Hovedhuset er uberørt av brannen, det er også en traktor som sto på eiendommen. En båt som var lagret ute har fått noen brannskader. Låven, som var overtent da vi kom, brant helt ned, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes.

Det har pågått etterslokking på brannstedet gjennom hele natten.

Klokken 07.00 fredag morgen er brannvesenet ferdig med etterslukking på stedet. I påvente av at kriminalteknikerne skal starte de tekniske undersøkelsene i formiddag, settes det inn vakthold på brannstedet.

Slagendalen og området rundt har opp gjennom årene vært utsatt for mange låve- og uthusbranner.

Artikkeltags