Ulykken skjedde ved Jarlsberg flyplass klokken 14.40 søndag ettermiddag.

– Ulykken skjedde da fallskjermen gikk i spinn noe som medførte at hopperen traff bakken hardt, sier politiets operasjonsleder Marianne Mørk.

Klokken 16.45 opplyser politiet at mannen har omkommet og at pårørende er varslet.

Vil bli dypt savnet

Tønsberg Fallskjermklubb kommer til å holde en minnestund for mannen på Jarlsberg.

– Det er med stor sorg at vi mottok meldingen om at ulykken vi hadde her på Jarlsberg tidligere i dag fikk det verst tenkelige utfallet. Vi har mistet et kjært og langvarig medlem i klubben og han kommer til å bli dypt savnet. Akkurat nå går våre tanker til hans ektefelle og øvrig familie, skriver klubben på Facebook.

– Vi kommer tilbake senere med mer informasjon om når vi holder minnestund, som vil bli her på Jarlsberg. Ta vare på dere selv og hverandre, skriver styret og ledelsen i innlegget.

Erfaren hopper

Fagsjef for fallskjerm i Norges Luftsportforbund Jan Erik Wang kommer til å etablere en granskningskommisjon for å finne ut hva som gikk galt. Han vet ikke om ulykken er filmet, men sier mannen selv ikke hoppet med videokamera.

– Mannen er en erfaren hopper, som under flygende skjerm traff bakken hardt. Vi vet hva som har skjedd, men ikke årsaken til at det skjedde, sier Wang til NTB.

Mannen ble 83 år gammel.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Debrifing og minnestund

I ettermiddag eller kveld vil medlemmene samles til debrifing, og det vil senere bli arrangert en minnestund for den omkomne.

Da ulykken skjedde rykket brannvesen, politi og ambulanse raskt ut til Jarlsberg flyplass. Mannen ble transportert til sykehus, og senere erklært omkommet. Et legehelikopter ble tilkalt, men mannen ble kjørt til sykehus med ambulanse. All annen flytrafikk til småflyplassen ble stanset.