Tønsberg tar imot 20 flyktninger i 2018

FLYKTNINGER: Tønsberg-politikerne diskuterte flyktninger denne uken.

FLYKTNINGER: Tønsberg-politikerne diskuterte flyktninger denne uken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Opposisjonspartiene ville åpne for å ta imot flere flyktninger i 2018 enn det staten ber om. Slik blir det ikke. Etter behandling av anmodningen i formannskapet mandag, går flertallet inn for å ta imot 20 flyktninger til neste år.

DEL

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) har bedt Tønsberg kommune om å ta imot 20 flyktninger i 2018. To av disse skal være enslige mindreårige. Familiegjenforeninger kommer i tillegg.

Vil ha flere

Tønsberg kommune har etablert et mottaksapparat som er dimensjonert for mottak av flere flyktninger enn det IMDI ber om. SV foreslo derfor med bakgrunn i den store kapasiteten at kommunen øker mottaket med fire til seks flyktninger fler enn det IMDI ber om.

LES OGSÅ: Stramt tønsbergbudsjett, men det er penger til både Ole III og leirskole

SV mener at man For å unngå å måtte bygge ned tjenesten trenger å bosette flere enslige mindreårige asylsøkere. Gruppeleder Anette Viken foreslo også å ta kontakt med de andre vestfoldkommunene for å søke samarbeid slik at kommunens kompetanse kan utnyttes.

– Vi må være mer offensive i stedet for å sitte og vente, sa Viken. Josef Kleven (V) fremmet et forslag om at Tønsberg kommune har både kapasitet og mulighet til å ta imot fler dersom sentrale myndigheter har behov for det.

20 flyktninger

Posisjonspartiene mener det er tilstrekkelig å følge IMDIs anmodning om 20 flyktninger.

LES OGSÅ: Ny NAV-rapport: Halvparten av de på sosialhjelp er innvandrere

– Vi sier ja til oppfordringen far IMDI sa gruppeleder Rune Sørdalen (H) og fikk støtte av varaordfører Bent Moldvær (Frp) som mener at kommunen måtte rette seg etter de behovene IMDI har.

I voteringen falt SV og Venstres forslag. Formannskapet anbefaler bystyret å akseptere anmodningen fra IMDI om å ta imot 20 flyktninger i 2018.

Artikkeltags