Går inn for forbud mot plastposer i hele kommunen

PROBLEM: Søppelet som flyter i sjøen kjenner ingen landegrenser og driver i land hvor som helst. Nå vil eldrerådet i Tønsberg at kommunen forbyr bruk av platsposer innenfor kommunegrensen.

PROBLEM: Søppelet som flyter i sjøen kjenner ingen landegrenser og driver i land hvor som helst. Nå vil eldrerådet i Tønsberg at kommunen forbyr bruk av platsposer innenfor kommunegrensen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tønsberg eldreråd slår et slag for miljøet. På sitt møte mandag vedtok rådet enstemmig å anbefale forbud mot plastposer i kommunen.

DEL

TØNSBERG: Plast er blitt et av klodens aller største miljøproblemer. Store mengder plast flyter rundt på verdenshavene og langs vår egen kyst. Tønsberg eldreråd mener det er på høy tid at man lokalt tar tak i problemet og foreslår forbud mot plastposer.

LES OGSÅ: Vil forby plastposer i Færder kommune

Krav

– Kommunen må stille krav om bruk av annen type emballasje på de varer som handles inn av kommunen, skriver eldrerådet i sitt vedtak bygget på et forslag fremmet av Olaf Mathiassen. Eldrerådet viser til at plastforsøpling er et stort problem både til vanns og til lands.

Eldrerådet mener kommunen må være en pådriver i kampen mot plastforurensing i de nære havområdene og langs kysten i Tønsberg. I uttalelsen viser eldrerådet til at plastavfall hoper seg opp i strandkanten og i havnebassengene i de fleste norske byene.

LES OGSÅ: – Det som fikk begeret til å renne over, var da jeg skulle kjøpe gulrøtter

Pådriver

– Det er ikke noe som tyder på at det er annerledes her innen Tønsbergs havner og strender, heter det i eldrerådets uttalelse.

Eldrerådet mener Tønsberg kommune bør være pådriver for å fase ut vareleverandører som leverer varer pakket i plast.

Artikkeltags