Du kan trygt bade på Fagersand og Rødstein

FAGERSAND: Badegjester varslet i slutten av juli kommunen om stram lukt og brunt vann på Fagersand på Husvik. Nå er det tatt prøver som viser at vannkvaliteten er god.

FAGERSAND: Badegjester varslet i slutten av juli kommunen om stram lukt og brunt vann på Fagersand på Husvik. Nå er det tatt prøver som viser at vannkvaliteten er god. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Alarmen gikk i Tønsberg kommune etter en melding om stank og brunt vann på badestranda Fagersand på Husvik i slutten av juli. Nå kan du senke skuldrene og stupe uti. Prøver viser at vannkvaliteten er god.

DEL

TØNSBERG: – Vannkvaliteten på Fagersand er veldig bra. Alt er i sin skjønneste orden, sier driftsingeniør Oddbjørn Myhren i Bydrift i Tønsberg kommune. Vannprøver tatt på Fagersand og Rødstein 7. august viser det at ikke er bakterier eller andre uhumskheter i badevannet.

LES OGSÅ: Ole III er suksess – frakter over tusen passasjerer i uka: – Alle er så hyggelige

Stank

Det var badende som i slutten av juli meldte fra til kommune om sterkt lukt og brunfarget vann i sjøen utenfor den populære badestranda på Husvik. Bydrift tok øyeblikkelig affære og ba Vestfoldlab AS å ta prøver av vannet.

LES OGSÅ: Jørgen Aukland kjøpte drømmehuset for 12,6 mill.: – Vi var redd noen med veldig mye penger skulle kjøpe det

Det er slått fast at det ikke har vært feil på kommunens pumpeanlegg som ligger inne på stranda.

Oppfølging

Myhren presiserer at kommunen setter stor pris på at innbyggerne melder fra når de oppdager noe unormalt.

– Det er viktig for oss at man melder inn skader slik at vi kan få fulgt opp, sier han.

Artikkeltags