Protesterer mot storutbygging: Terje inviterer til folketog i lysløypa søndag

GAPAHUK: Lysløypa som trues av en eventuell bygging av datalgringssentral, har også en gapahuk der turgåere kan sette seg ned og ta en pust i bakken. Gapahuken blir samlingssted for dem som vil være med på omvisning søndag. Her skal det serveres kaffe, kakao og pølser.

GAPAHUK: Lysløypa som trues av en eventuell bygging av datalgringssentral, har også en gapahuk der turgåere kan sette seg ned og ta en pust i bakken. Gapahuken blir samlingssted for dem som vil være med på omvisning søndag. Her skal det serveres kaffe, kakao og pølser. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag kan du ta deg en tur i den meget omtalte lysløypa i skogsområdet på Tveiten ved Barkåker. Velforeningene og idrettsforeningen på Barkåker inviterer til «folketog». Politikerne er også invitert til å delta.

DEL

– Jeg kommer så sant jeg har anledning, sier ordfører Petter Berg (H) som mandag formiddag fikk invitasjon til å delta på en rundtur i lysløypa på Tveiten søndag med matstasjon i gapahuken. Der blir det enkel bevertning.

Politikerne invitert

Alle politikerne i Tønsberg er invitert til å delta på rundturen.

LES OGSÅ: Innbyggerne på Barkåker kjemper for nærområdet sitt 

– Vi starter rundturen klokka 16.00 søndag for at de som deltar får se området i dagslys og senere når lysene er tent i løypa. Vi samles ved Kiwi-butikken på Barkåker. Etter runden i løypa samles vi ved gapahuken  der det blir servering kaffe, kakao og pølser, sier Terje Berntsen i Barkåker idrettsforening.

INVITERER TIL FOLKETUR: Terje Berntsen i Barkåker idrettsforening inviterer til folketur søndag i lysløypa som trues av planene for en datalagringssentral på Tveiten nord for Barkåker. Turen arrangeres av idrettsforeningen i Barkåker velforening.

INVITERER TIL FOLKETUR: Terje Berntsen i Barkåker idrettsforening inviterer til folketur søndag i lysløypa som trues av planene for en datalagringssentral på Tveiten nord for Barkåker. Turen arrangeres av idrettsforeningen i Barkåker velforening. Foto:

Det er Barkåker idrettsforening og Barkåker velforening som har tatt initiativ til arrangementet. Berntsen håper på godt fremmøte, ikke bare fra nærmiljøet, men også av andre som kan ha interesse av å bevare lysløypa og skogen for friluftsliv og rekreasjon.

Datalagringssentral

– Dette handler om mer en lysløypa. Det er større enn som  så. Det handler om nærhet til turområdet og å beholde turområdet, sier Berntsen.

KOMMER KANSKJE: Ordfører Petter Berg (H) er invitert til å delta på arrangementet i lysløypa på Tveiten søndag og sier at han kommer så sant han har anledning.

KOMMER KANSKJE: Ordfører Petter Berg (H) er invitert til å delta på arrangementet i lysløypa på Tveiten søndag og sier at han kommer så sant han har anledning. Foto:

Det er planene om å bygge en stor datalagringssentral på et 700 mål stort område i skogen på Tveiten som har fått innbyggerne på Barkåker opp av stolene. De ga klart uttrykk for sin mening i et folkemøte på Sem tirsdag i forrige uke og markerer nå ytterligere med invitasjonen til «folketog» i lysløypa.

De vil kjempe for turanlegget sitt.

LES OGSÅ: Oslo-investor leter etter tomt i Tønsberg – kan bli arbeidsplass for 450 personer

Området der en grunneier ønsker å tilby tomt for datalagringssentral, ligger ikke inne i kommuneplanens arealdel. Administrasjonen foreslår å fremme en tilleggsutredning for etablering av datalagring på Tveiten. Det er snakk om å tilby lokaler for servere som skal lagre enorme datamengder.

Tilleggsutredningen skal behandles i utvalg for nærings- og samfunnsutvikling (UNS), formannskapet og i bystyret som har sitt neste møte 6. desember.

Plasseringen er strategisk fordi et slikt datalager trenger store menger elektrisk kraft og tilgang til fiberkabel. Begge deler får man på Tveiten som ligger noen hundre meter fra det store transformatoranlegget Tveiten trafo ved gamle E18.

Dugnadsinnsats

Lysløypa ble anlagt for noen år siden med betydelig lokal innsats. Mange har bidratt med sponsorpenger.

– Det er lagt ned mellom 2500 og 3000 dugnadstimer og ca. tre millioner kroner i lysløypa, sier Berntsen. Innbyggerne på Barkåker er bekymret for at skogen tas om man starter på en runde med å legge området inn i kommuneplanen som fremtidig næringsområde. Det kan være snakk om å bygge ut området over en periode på nærmere ti år.

LES OGSÅ: Vil lokke Facebook og Google til Vestfold

Foreningene på Barkåker har flere planer for det populære turområdet.

– Vi har planer om å bygge et utkikkstårn på det høyeste punktet og lage bålplass langs bekken inn mot området. Her skal det skje noe, sier Berntsen.

Artikkeltags