Inger Lexow og Bent Moldvær kalles inn til forsoningsmøte

Frode Gaasland Hestnes er fylkesleder for Fremskrittspartiet i Vestfold.

Frode Gaasland Hestnes er fylkesleder for Fremskrittspartiet i Vestfold. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Frode Hestnes i Vestfold Frp håper å finne en løsning på floken, når han om kort tid innkaller Inger Lexow og gruppeleder Bent Moldvær til møte.

DEL

TØNSBERG: På agendaen står problemene som har oppstått i kjølvannet av Lexows kronikk i Tønsbergs Blad i desember 2016.

Det blir møte om saken i fylkeslagets regi. Det hele startet med Inger Lexows kronikk om flyktninger og innvandring der hun blant annet advarer mot en liberal flyktningpolitikk, raseblanding og fare for muslimsk herredømme i Europa. Kronikken, som ble tolket som rasistisk, skapte sterke reaksjoner i det politiske miljøet i Tønsberg, også i Lexows egne rekker.

Hyklersk

Gruppeleder Bent Moldvær (Frp) har ved flere anledninger tatt avstand fra Lexows kronikk og de holdningene han mener hun står for. I en kronikk tidligere denne måneden legger han klare føringer for hvordan medlemmer og tillitsvalgte skal opptre i Tønsberg Frp.

LES OGSÅ: Bent vil ikke akseptere rasisme i eget parti: – Saken har hengt over meg siden lille julaften i fjor

Moldvær gjør det i kronikken klart at Frp tar avstand fra rasistiske ytringer enten de kommer fra medlemmer eller tillitsvalgte i partiet.

KRASS KRITIKK: Bystyrerepresentant Inger Lexow (Frp) går hardt ut mot gruppeleder Bent Moldvær(Frp) i en kronikk 28. mars.

KRASS KRITIKK: Bystyrerepresentant Inger Lexow (Frp) går hardt ut mot gruppeleder Bent Moldvær(Frp) i en kronikk 28. mars. Foto:

I en kronikk 28. mars går Lexow rette med medienes håndtering av saken og med gruppeleder Bent Moldvær som hun hevder har godkjent hennes kronikker og som derfor, i Lexows øyne, fremstår som hyklersk.

LES OGSÅ: Ordføreren måtte gripe inn da Inger Lexow (Frp) langet ut mot både media og politiske motstandere

Ikke rasist

– Uverdig er det også når Tønsbergs Blad hjelper Moldvær i hans bestrebelser på å fremstå som en moralsk og ansvarlig varaordfører i Tønsberg gjennom å bidra til å fortsette hesten mot meg, en hets som ikke har rot i virkeligheten, skriver Lexow som i neste setning bedyrer at hun ikke er rasistisk.

TAR AVSTAND: Gruppeleder Bent Moldvær (Frp) tar avstand fra rasistiske ytringer fra medlemmer og tillitsvalgte i eget parti.

TAR AVSTAND: Gruppeleder Bent Moldvær (Frp) tar avstand fra rasistiske ytringer fra medlemmer og tillitsvalgte i eget parti. Foto:

– I utgangspunktet skal lokallaget håndtere dette, men denne konflikten har eskalert i stedet for trappes ned, sier fylkesleder Frode Hestnes i Frp. Derfor har han innkalt partene til et møte som vil finne sted tidlig i neste uke.

LES OGSÅ: Inger Lexow: «Jeg har mine meninger og det er min plikt overfor mine velgere å fremme dem offentlig."

– Det går beskyldninger begge veier i denne saken. Jeg er ute etter å finne en løsning på dette, sier Hestnes. Lexows kronikk 28. mars inneholder kraftig kritikk av gruppeleder Moldvær og hans håndtering av saken. Lexow mer enn antyder at Moldvær er instruert av ordfører Petter Berg (H).

Ordfører Petter Berg (H) uttalte dette i kjølvannet av Lexows kronikk 22. desember i fjor:

Skittentøyvask

– Hun kommer med farlige konspirasjonsteorier som det er viktig å ta sterkt avstand fra, både på vegne av meg selv og det massive flertall av Tønsbergs politikere, sa Berg.

LES OGSÅ: Inger Lexows innlegg om flyktninger skapte voldsomme reaksjoner – nå må hun svare for seg

Lexow ble bedt om å trekke seg som nestleder i Utvalg for oppvekst og opplæring. Dette ble stadfestet med valg på ny nestleder i bystyremøtet 15. mars. Lexow grep ordet i møtet og mente seg misforstått. Hun understreket på møtet at hun ikke er rasist.

Saken i Tønsberg Frp har, etter Lexows kronikk 28. mars mer og mer karakter av intern skittentøyvask. Sist ledelsen i lokalpartiet ble kritisert offentlig av egne medlemmer, var i valgkampen 2011 da avdøde Carmen Borg sa hva hun mente. Saken endte med at Borg ble tvunget til såkalt aktiv utmelding etter en prosess der Frps sentrale ledelse også ble koblet inn.

LES OGSÅ: Det er Frp mot røkla i Tønsberg kommunes flyktningpolitikk

Mange mener Lexows siste kronikk er en klar søknad om eksklusjon. Hestnes er ikke uenig?

– Det er noe vi først får ta internt, sier Hestnes som håper at saken kan få en løsning etter møtet i neste uke.

Tønsbergs Blad har forsøkt å få kontakt med Lexow og Moldvær uten å lykkes.

Artikkeltags