Lexow-saken blir tema på Tønsberg Frps gruppemøte mandag

PÅ GRUPPEMØTET: Lexowsaken blir tema på Frps gruppemøte mandag. Det bekrefter gruppeleder Bent Moldvær.

PÅ GRUPPEMØTET: Lexowsaken blir tema på Frps gruppemøte mandag. Det bekrefter gruppeleder Bent Moldvær. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bystyrerepresentant Inger Lexow høstet (Frp) kraftige reaksjoner etter en kronikk om flyktningspørsmål i TB før jul. Nå skal saken drøftes i partiets bystyregruppe.

DEL

TØNSBERG: – Vi skal behandle saken på vårt gruppemøte mandag, sier gruppeleder Bent Moldvær (Frp). Han sier videre at saken foreløpig holdes på lokallagsnivå.

På gruppemøte

– Vi tar den i gruppemøtet først, så får vi ser hva som skjer videre, sier han.

LES OGSÅ: Inger Lexow: »Jeg har mine meninger og det er min plikt overfor mine velgere å fremme dem offentlig."

Inger Lexow sitter i Tønsberg bystyre for Frp. Hun representerer også partiet i oppvekstutvalget der hun i fjor høst fremmet et forslag om at Tønsberg, med henvisning til kommunens økonomiske situasjon, ikke bør ta imot flyktninger i 2017.

Forslaget var i strid med det partiets gruppemøte hadde vedtatt uken før. Lexow var ikke til stede på dette gruppemøtet, men ble orientert om resultatet gjennom epost. Selv hevder Lexow at hun av ulike årsaker ikke fikk lest denne eposten. Dette bekreftet hun tidligere i januar. Tønsbergs Blad har forsøkt å få tak i Lexo, men ikke lyktes.

LES OGSÅ: Inger Lexows innlegg om flyktninger skapte voldsomme reaksjoner – nå må hun svare for seg

Urolig

Innvandringsdirektoratet (IMDI) anmodet Tønsberg kommune om å ta imot 80 flyktninger i 2017. Frps gruppemøte mente at 40 var nok.

LES OGSÅ: Lexows leserbrev i TB fikk Petter Berg til å reagere: – Jeg tar sterkt avstand fra dette

Kronikken der Lexow advarer mot en liberal flyktningpolitikk, raseblanding og fare for muslimsk herredømme, ble for sterk kost også for ordfører Petter Berg (H). Dette skrev han i et leserbrev i Tønsbergs Blad 4. januar i år.

– Referansene, som Lexow henviser til i innlegget, gjør meg svært urolig. Dette er høyreradikale og til dels rasistiske nettsteder som Gates of Vienna. De forbindes med Fjordman og terroristen Anders Behring Breivik. Hun kommer med farlige konspirasjonsteorier som det er viktig å ta sterkt avstand fra, både på vegne av meg selv og det massive flertall av Tønsbergs politikere.

Artikkeltags