Gå til sidens hovedinnhold

– Kosmetiske inngrep er blitt sosialt akseptert

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: For få år siden ble brev fra skjønnhetsklinikken sendt i anonyme konvolutter. – Nå har kosmetiske inngrep blitt sosialt akseptert.

Det mener Sickan Tveiten på Tønsberg Privatklinikk.

– Jeg tror det er en trend. Folk er mer bevisste på å se godt ut nå sammenlignet med tidligere tider, sier kosmetisk sykepleier Ingrid Harsem samtykkende.

I går arrangerte de «Damenes aften», et skjønnhetsseminar i regi av Tønsberg Privatklinikk. Over 60 kvinner mellom 30 og 70 år møtte opp for å høre foredrag om plastisk kirurgi og medisinske hudforbedrende program, se moteoppvisning og makeupartist i sving.

– De rakk ikke opp hånden under foredragene, det blir for intimt. Men vi fikk en del henvendelser i pausen, sier Harsem.

PROFESSOR: – Vi bombarderes av et rynkefritt ytre

Ikke hysj-hysj

Sickan Tveiten, privatklinikkens ansikt utad, har vært ansatt siden midten av 2000-tallet.

Da ble klinikkens brev sendt ut i blanke konvolutter – kunder ønsket full diskresjon. De seneste årene har den strenge regelen utgått.

– Plastisk kirurgi har nok blitt mer godtatt, det er ikke så mye hysj-hysj rundt temaet lenger. Det er fortsatt noen som vil ha tilsendt brev i anonyme konvolutter, men det er svært få, forklarer Tveiten, og fortsetter:

– Det har vært en markant økning i kosmetiske inngrep, og da spesielt for øye, brystproteser og fettsuging. I tillegg til plastisk kirurgi light, med Restylane, Botox og laserbehandling, sier hun.

– Kurset fra A til Å

I går fortalte Tønsbergs Blad om Christine Fronth (22) fra Tønsberg som fikk Dolly Duck-leppe etter en mislykket innsprøytning av Restylane.

LES MER: Christine (22) ville bare ha større lepper.

Tveiten ønsker ikke å kommentere oppslaget, men sier på generell basis at:

– Sykepleierne jeg kjenner til som utfører behandlinger med Restylane, Botox og laser er kurset fra A til Å, fra det grunnleggende til det mer avanserte. De er virkelig dyktige på sine felt. Og vi har alltid en lege til stedet på klinikken når behandlingene utføres, sier hun, og legger til at alle inngrep utenom såkalt light-kirurgi utføres av en spesialist i plastikkirurgi.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.