Målet er at så mange dykkere som mulig er i vannet samtidig rundt om i verden klokken 20.12 norsk tid. På Løvøya var totalt 20 dykkere fra Horten undervannsklubb, Tønsberg dykkeklubb, Bånski og Notodden dykkeklubb, samlet for å være med på det årlige rekordforsøket.

For syv år siden startet tradisjonen med nattdykking i Fredrikstad, og siden den gang har fenomenet bredt om seg.

De siste årene har dykkere fra over 20 land deltatt, og rekorden i antall dykkere ble satt i 2009. Da var 2.794 dykkere i vannet samtidig.

– Formålet med dykket? Det er totalt formålsløst og bare for moro skyld, sier Roy Dahl til tb.no.

(TB+) BILDESERIE: Se flere bilder fra nattdykket her

Skrekkblandet fryd

Det er spesielt å dykke nattdykk om høsten, og ifølge Dahl ble det vel tøft det året det var minus 15 grader og is. Etter det ble arrangementet flyttet én måned fram – til 1. november.

– Det er en skrekkblandet fryd å være under vann når det er mørkt. Vi ser bare det som er i lyskjeglen fra lommelykten, rundt er det totalt mørkt. Og da tenker man «hva er det jeg ikke ser som er rundt meg nå», forklarer Dahl.

Han sier de dykker i par under kontrollerte former, og Løvøya er valgt fordi det er oversiktlige forhold i området.

LES OGSÅ: Gikk i vannet for verdensrekord

Løvøya er et populært dykkested. Her ser man mye krabbe, hummer, torsk og sei, og dykkere har også sett rødhai her.

– Det var surt å være på land, men vi som dykket har jo utstyr for å være i vannet. Så at det var surt vær, spiller fint liten rolle for oss, sier Dahl da dykket er gjennomført.

LES OGSÅ: Hodet under vannet

Stor interesse

Men unntak av arrangementet i Oslo, pleier samlingen på Løvøya å være den største i østlandsområdet.

Så gjenstår det å se om rekorden fra 2009 blir slått i år. Én rekord er allerede slått: 20 dykkere på Løvøya er rekord for det lokale arrangementet.

– I løpet av kvelden legger dykkeklubbene rundt om i verden ut hvor mange som deltok hos dem. Det blir spennende å se hvor mange som deltok i år, men det er jo mest for moro skyld, da, understreker Dahl.

PS: På nettsiden diversnight.com kan du følge opptellingen utover kvelden.

LES OGSÅ: Takker kameraten for at han lever