Naboer og politikere blir ikke enige om banen. Nå blir det opp til Fylkesmannen

NEI TIL KUNSTGRESS: Gruppeleder Kjell Anders Lier i Miljøpartiet De grønne (MDG) sier nei til kunstgress på Gamle idretten. Nå skal fylkesmannen avgjøre saken.

NEI TIL KUNSTGRESS: Gruppeleder Kjell Anders Lier i Miljøpartiet De grønne (MDG) sier nei til kunstgress på Gamle idretten. Nå skal fylkesmannen avgjøre saken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er politisk flertall for å legge kunstgress på Gamle idretten. Fylkesmannen får siste ord i saken.

DEL

TØNSBERG: Først sa utvalg for bygge- og arealsaker (UBA) enstemmig nei til kunstgress på Gamle idretten, så ble det ja. Hele tiden har Miljøpartiet De Grønne (MDG) vært negativ. Partiets representant, Kjell Anders Lier holdt fortsatt på sin motstand da UBA behandlet saken fredag.

Avvist

Dermed ble en klage på UBAs forrige vedtak avvist med seks mot MDGs ene stemme. MDG mener det er greit å bygge lysanlegg og åtte parkeringsplasser i tilknytning til Gamle idretten.

LES OGSÅ: Først ble det nei til kunstgress. Så ble det ja. Nå klager naboene.

Naboene i Grønvolds gate og Solvang og Midtløkken påklaget UBAs forrige vedtak med positivt vedtak for anlegg av kunstgress på Gamle idretten.

Hensikten med nytt banedekke er blant annet å legge til rette for amerikansk fotball. Det er inngått avtale med Færder kommune om et samarbeid for å utvikle Gamle idretten.

LES OGSÅ: Betong eller kunstgress på skøytebanen?

Motstand

Rådmannen bemerket i sin anbefaling til UBA om å avvise klagen at den ikke inneholder nye momenter.

Beboere i Grønvolds gate og Solvang og Midtløkken vel har helt fra planene om kunstgress på Gamle idretten ble lansert, vært sterkt imot tiltaket. De har begrunnet sin motstand med at kunstgress kan være miljøskadelig og at kunstgress strider mot kommuneplanens bestemmelse om grøntstruktur i dette området.

LES OGSÅ: Idretten til omkamp om Gamle Idretten

Med avvisingen av klagen fra naboene og velforeningen, går saken til fylkesmannen for endelig behandling.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags