I dag vigsles ny biskop – kongen kommer til Tønsberg

FERSK BISKOP: Jan Otto Myrseth er biskop i Tunsberg bispedømme. I dag starter han jobben, med Kongen til stede i Tønsberg domkirke.

FERSK BISKOP: Jan Otto Myrseth er biskop i Tunsberg bispedømme. I dag starter han jobben, med Kongen til stede i Tønsberg domkirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kongen er på plass i Tønsberg domkirke. Gudstjenesten har startet.

DEL

Det er en fullsatt domkirke – det er tettpakket med folk – som i dag overværer viglingen av Tunsbergs nye biskop, Jan Otto Myrseth.

(+)

Kongen skal også delta på mottagelsen for den nye biskopen, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv – nå gudstjenesten er over.

(saken fortsetter under bildet)

FULLSATT KIRKE: Det var tett av folk i benkeradene i Tønsberg domkirke - i god tid før vigselsgudstjenesten startet.

FULLSATT KIRKE: Det var tett av folk i benkeradene i Tønsberg domkirke - i god tid før vigselsgudstjenesten startet. Foto:

– Å ha en tjeneste i kirken er som å være med på et stafettlag. Nå er det tid for en stafettveksling, og jeg ser med spenning og forventning fram til min etappe i Tunsberg, sier Myrseth i en uttalelse.

(+)

På en pressekonferanse tidligere i høst slo Myrseth fast at han ikke ønsker å bli sett på som en regulerende hånd ovenfra, men som en hånd som løfter andre mennesker opp.

– Det å gå inn i en slik rolle i kirken fyller meg med stor ydmykhet, sa han.

Den norske kirke har en skatt å formidle i form av en invitasjon til et fellesskap, i et moderne samfunn der mye handler om prestasjoner og hvilken identitet du selv skaper deg, ifølge den nye biskopen.

(saken fortsetter under bildet)

Kongen har kommet til Tønsberg domkirke

Kongen har kommet til Tønsberg domkirke Foto:

– Vi har en invitasjon til et fellesskap, både horisontalt og vertikalt, ikke på grunnlag av hva du får til, men det som får deg hit, sa Myrseth.

61-åringen ble født i Sykkylven på Sunnmøre, tok teologisk embetseksamen i 1988 og ble ordinert året etter. Han ble i 2010 utnevnt til domprost i Bergen.

Tunsberg bispedømme dekker Vestfold og Buskerud fylker. Jan Otto Myrseth tar over bispedømmet etter Per Arne Dahl, som holdt avskjedsgudstjeneste 17. juni.

(+)

LES OGSÅ: Tunsbergs nye biskop Jan Otto Myrseth vil jobbe for ungdom: – Kravet til vellykkethet har blitt en tvangstrøye for mange

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken