Miss Universe-Vilde (20): – Janteloven kan ta seg en bolle!

Andresen Bø har sett seg lei av at ryktet omkring dagens Miss Norway-konkurranse henger igjen fra den tidligere skjønnhetskonkurransen «Frk. Norge.»

Andresen Bø har sett seg lei av at ryktet omkring dagens Miss Norway-konkurranse henger igjen fra den tidligere skjønnhetskonkurransen «Frk. Norge.» Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vilde Andresen Bø (20) har sett seg lei av andres meninger om missekonkurransen.

DEL

– Da jeg meldte meg på denne konkurransen var det i første omgang for å utfordre meg selv på er nytt område, forteller Andresen Bø.

Hun ønsker å bruke sirkuset rundt Miss Norway til det hun beskriver som å gå ut av anonymiteten og bli en offentlig person.

– Selve dødsdommen

For min del ønsker jeg å utfordre meg selv, og være en god rollemodell med sunne og gode verdier. Jeg vil  lære meg ny kunnskap, få nye ferdigheter, forbedre meg, få folk til å tro på meg og skape resultater. Men med janteloven hengende over skuldrene er jo det selve dødsdommen, skriver Andresen Bø på egen Blogg.

Innlegget ble publisert etter en lengre periode med mye misforståelser og spørsmål fra jevnaldrende.

– Veldig mange spør hvorfor jeg meldte meg på, og jeg opplever at enkelte kommer med nedlatende kommentarer. Det kalles jo en skjønnhetskonkurranse, men jeg har ikke tenkt et sekund på hvordan jeg ser ut, forklarer Andresen Bø.

SE OGSÅ: Denne gjengen skal ro over Atlanterhavet, en bragd ingen norske jenter har klart før (+)

Mange misforståelser

Andresen Bø har sett seg lei av at ryktet omkring dagens Miss Norway-konkurranse henger igjen fra den tidligere skjønnhetskonkurransen «Frk. Norge.»

– Store deler av Miss Norway-konkurransen er basert på hvor mange aktivitetspoeng vi som deltakerne klarer å oppnå i forkant av finalen og hvor gode vi er til å representere Norge internasjonalt. Missekonkurransen går altså ut på å være en ren markedsføringsmodell, forteller Andresen Bø.

Hun har denne våren sanket konkurransepoeng ved å promotere produkter for sponsorer, skrive blogg, skaffe seg presseoppslag og være med på frivillige veldedige aktiviteter.

– Selv om Miss Norway har utviklet seg mye siden den gang, møter jeg mye fordommer. Veldig mange tror at denne konkurransen bare handler om å se bra ut. Jeg tror ikke tidligere deltakere gjorde like mye arbeid som oss, forklarer Andresen Bø.

Skjønnhetskonkurranser

■ Frk. Norge-tittelen oppsto på midten av 60-tallet. Den gang var det Dagbladet som sto for kåringen av Norges vakreste kvinne.

Miss Norway ble stiftet i 1952 med det formålet å kåre en vinner som kan være en forbilledlig representant for veldedige organisasjoner, kommersielle produkter, tjenester og arrangementer.

■ Christina Waage (22) fra Nes vant Miss Norway 2016. Året før var det Martine Rødseth (25) fra Nord-Odal som gikk til topps i finalen.

■ Vinneren av Miss Norway representerer landet i den internasjonale konkurransen Miss Universe, som blir beskrevet som den største og mest glamorøse skjønnhetskonkurransen i verden.

■ I tillegg finnes Miss Internasjonal, hvis fremste formål er å fremme et budskap om internasjonalt vennskap og forståelse mellom ulike land og kulturer, og Miss Grand Internasjonal som jobber under mottoet "Stop the war and Violence" for å sette søkelyset på konflikter og vold.

■ Mona Grundt (nå 46) er den eneste fra Norge som har vunnet Miss Universe. Det skjedde i 1990.

SE OGSÅ: Dette blir Tønsbergs nye bussknutepunkt og lekestue (+)

Janteloven i ny drakt

Med kun et par dager igjen til finalen er Vilde godt i gang med å pleie egen motivasjon og konkurranseinstinkt.

En ting er hun er opptatt av er å ta kontroll og øke egen selvfølelse. Hun deler gjerne sine beste tips med andre.

– Personlig trygghet er viktig, og en forutsetning for å lære nye ting. Jeg prøver alltid å ha en positiv innstilling til meg selv, livet, studiene og jobben, og jeg har alltid i bakhodet at det aldri kan bli så galt at jeg ikke kan lære noe av det., sier Andresen Bø.

Med det Vilde kaller sin «Speilvendte jantelov», håper hun å kunne bidra til at flere unge jenter finner troen på seg selv. Den lyder som følger:

  • Du er enestående
  • Du er mer verdt enn noen kan måle
  • Du kan noe som er spesielt for deg. 
  • Du har noe å gi andre
  • Du har gjort noe du kan være stolt av
  • Du har store ubrukte ressurser
  • Du duger til noe
  • Du kan godta andre
  • Du har evne til å forstå og lære av andre
  • Det er noen som er glad i deg

– Det er av motgang man lærer mest, ikke av sine suksesser, minner Vilde om.

Finalen i Miss Norway er lørdag 29. juli.

SE OGSÅ: Båtene på Brygga er kalt opp etter både svigermor, kjærester og populærkultur

Artikkeltags