Gå til sidens hovedinnhold

Her finner du de beste pokéstoppene i Tønsberg

Artikkelen er over 5 år gammel

Er du hekta på Pokémon Go, men lurer på hvor de beste pokéstoppene er? Vi har snakket med de ivrigste spillerne i Tønsbergsområdet og fått svaret.

Tønsberg er om dagen full av folk som går med nesa ned i mobilen på jakt etter nye Pokémons i det kartbaserte mobilspillet Pokémon Go. Men med flere millioner Pokéstopp rundt om i verden er det ikke alltid like lett å vite hvor det er mest strategisk å gå. Tønsbergs Blad tok derfor turen ut for å snakke med de mest ihuga spillerne for å få dem til å dele de beste pokéstoppene i nærområdet med oss.

Nøtterøy Kulturhus

Det beste stedet for pokéstopps ligger ikke i Tønsberg, men heller på Nøtterøy ved kulturhuset. Her ligger det fem pokéstopps rett ved hverandre.

Sånn fungerer Pokémon Go

■ Pokémon Go er et kartbasert mobilspill utviklet av Niantic.

■ Hensikten med spillet er å fange, bekjempe og trene pokémons.

■ Pokéstopp er utvalgte steder hvor du kan få flere pokéballer eller portions.

■ Portions helbreder pokémonen din om den har blitt skadd i kamp.

■ Lures er noe du kan legge ut for å lokke til deg pokémon. Disse må legges ut på pokéstopp. Du kan kjøpe lures eller finne dem underveis i spillet.

■ Er det flere pokéstopp nærme hverandre kan man legge ut flere lures, og da kommer det flere pokémon.

■ XP er er erfaringspoeng, og du øker disse ved de fleste handlinger du utfører i spillet, som for eksempel å besøke pokéstopp eller fange pokémon.

■ Du må øke XPen din for å komme på høyere level (nivå). Hvor mange erfaringspoeng du trenger for å komme opp et nivå varierer fra nivå til nivå.

– Det er flere bak kulturhuset, og et her nede ved inngangen til kulturhuset, forteller Jonas Strange (16), som er fornøyd med å endelig ha et spill som får han i bevegelse.

På grunn av de fem pokéstoppene kommer det mye folk dit som setter opp lures, som igjen lokker mange pokémon til stedet. Det er derfor helt fult på parkeringsplassen bak kulturhuset. Noen sitter inne i bilene sine, mens andre kommer til fots. Felles for de alle er at de holder en mobil i hånda.

LES OGSÅ:Nå er Pokémon GO her

Skateparken

Inne i Tønsberg så er skateparken i Gunnarsbøparken en av de beste stedene for pokéstopp. Radji Aslam (22) og Andreas Høybach (25) har tatt turen sammen hit, men heller ikke de er alene, og et titalls andre sitter rundt dem og spiller.

– Her er det tre pokéstopps tett på hverandre, forteller Andreas.

Radji og Andreas er særlig på utkikk etter to pokémons.

– Vi leter etter Pidgey og Weedle, sier Radji.

Dagen før tilbrakte de seks timer på Nøtterøy kulturhus for å øke XPen sin. Det ultimate måler er å oppnå nivå 30, og det skal skje den kommende uken, ifølge Radji.

Skateparken er også et av favorittstedene til Herman Sæbø, som har fått familien sin til å legge gåturen sin innom noen av de beste pokéstoppene i byen.

– På pokéstoppene kan man fylle på med pokéballer, og om man har vært på en gym og skadet pokémonen sin så får man potions som gjør at den blir bra igjen, forteller Sæbø.

LES OGSÅ:Politiet advarer mot Pokémon Go

Vallø Kirke

Pokéstopp blir som oftest plassert på kjente steder og monumenter, og derfor er kirker ofte naturlige plasseringer for stoppene. Ved Vallø Krike finnes det to pokéstopp like ved siden av hverandre. Det ene er rett ved siden av kirken, mens det andre er ved statuen på plassen foran kirken. Dette er derfor en av stedene i Tønsberg hvor det samler seg mye folk for å spille Pokémon Go. Når Tønsbergs Blad er der nærmer klokken seg 10 på kvelden, og plassen foran kirken fylles stadig opp med flere biler.

– Her er det mange bra pokémons, og siden det er så mange folk her så kommer det mye pokémons hit, sier Henrik Lensberg (19). Han har tatt turen med to kamerater, og sammen er de klare for en lang kveld med pokémonjakt.

Rådhusgaten

På en benk i Rådhusgaten utenfor inngangen til Handelshuset Foyn sitter Mathias Rove Olaussen (24) og John Sverre Nergaard (18) med hver sin mobil og spiller pokémon samtidig som de får vært sosiale sammen.

– Her er det et pokéstopp ved statuen, forteller Mathias.

De to synes det er gøy med et spill som får dem ut av huset samtidig som de oppnår noe ved å komme på høyere nivå i spillet. Barndomsminnene om Pokémon gjør også at det synes det er ekstra gøy å spille.

Brygga

Det er ikke bare i Rådhusgaten de to har funnet pokéstopp, men på Brygga bare et steinkast unna ligger det to pokéstopp.

– Det ene ligger ved Thon Hotel og det andre ligger ved Sense, forteller Mathias.

– Det er veldig mye pokémon langs hele Brygga, legger John Sverre til.

Andre pokéstopps det er verdt å merke seg er de to som ligger i Storgaten rett ved biblioteket. Det er også et pokéstopp på Slottsfjell, og på stranda på Jarlsø er det to stopp som ligger i nærheten av hverandre. Så da gjenstår det bare å komme seg ut å fange en av de 150 pokémonene som allerede er lagt ut i spillet.

LES OGSÅ:Sykehus vurderer restriksjoner mot Pokémon-fanging

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.