– Hadde jeg vært mann, så hadde jeg gått på denne konferansen

Journalist Benedicte Jacobsen Hamnes er programleder under  «Nå er det hennes tur». Charlotte Svensen i Tønsberglivet håper at mange møter opp for å støtte en god sak.

Journalist Benedicte Jacobsen Hamnes er programleder under «Nå er det hennes tur». Charlotte Svensen i Tønsberglivet håper at mange møter opp for å støtte en god sak.

Arrangerer konferanse til inntekt for kvinner - med bare kvinner på scenen.

DEL

Da Tønsberglivet tok initiativ til konferansen «Nå er det hennes tur» var det ikke bare for å sette kvinner fremst på konferansescenen. Selve bakgrunnen for konferansen er årets TV-aksjon, som går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter.

– Raushet er med på å bygge omdømmet til kommunen vår. I stedet for å ringe rundt å spørre næringslivet om penger, så tenkte vi på hvordan vi kunne støtte CARE samtidig som vi gir noe tilbake til våre innbyggere. Inntektene fra billettsalget går til TV-aksjonen, forteller kommunikasjonssjef i Tønsberglivet, Charlotte Svensen.

Menn er overrepresentert

Blant landets storbyer var Tønsberg i fjor den kommunen som ga mest penger per innbygger til TV-aksjonen.

– Siden pengene fra årets aksjon går til kvinner har vi valgt å utelukkende presentere kvinner på konferansescenen. Men, det betyr ikke at dette er en ren kvinnekonferanse. Her er det åpent for alle, sier Svensen.

Hun forteller at menn ofte er overrepresentert som foredragsholdere på konferanser – og også som konferansedeltakere.

– Derfor ble dette en gylden anledning til å vise fram hvilke sterke og dyktige kvinner som finnes i regionen vår. Programmet er variert, og jeg er sikker på deres kunnskap og historier vil inspirere og motivere både kvinnelige og mannlige tilhørere, sier hun.

Et fyrverkeri av et program

Tønsbergs Blad er med på arrangørsiden, hvor journalist Benedicte Jacobsen Hamnes skal lose foredragsholdere og konferansedeltakere gjennom det som blir en halvdagskonferanse.

– Her har man en anledning til å støtte en god sak, samtidig som man kan lære noe. Min oppfordring er at bedriftsledere sender sine ansatte til denne halvdagskonferansen. Da støtter man saken, samtidig som arbeidstakerne får anledning til bygge nettverk, la seg inspirere, lære og teambuilde, sier konferansier Jacobsen Hamnes.

– Det blir er fyrverkeri av et program med mange dyktige kvinner. Hadde jeg vært mann, så hadde jeg gått på denne konferansen, sier Svensen.

På programmet finner man navn som Anne Rygh Pedersen, Tønsbergs nyvalgte ordfører, kurs- og foredragsholder Bianca Simonsen, Vibeke Ravndal som er TV-aksjonens fylkesaksjonsleder i Vestfold og Telemark, Ide Katrine Birkeland, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Rita Furan, prosessveileder & Endringskonsulent i FLYT, Kommunikasjon i sosiale medier, Elise Landa og Kjersti Grønseth, kjent som Forbrukerfrue.

Datoen for konferansen 16. oktober.

– Det har allerede vist seg å være stor interesse for programmet på Facebook. Vi håper at så mange som mulig tar turen og vil dele dagen med oss og samtidig støtte CARE, sier de to kvinnene.


TV-aksjonen 2019

Artikkeltags