Skal bruke penger på alt fra cello til gevær: Pengedryss over talenter og gullhåp

TOK IMOT: Kjell Gunnar Haugen tok imot blomster og diplom på vegne av datteren Sofie Karoline, mens Jeanette Hegg Duestad, Emilie Ravn Jensen og Anne Handeland var på plass i fylkestinget. Charlotte Erikstad (t.h.) representerte broren Bjørnar. Bak t.v. fylkesordfører Rune Hogsnes.

TOK IMOT: Kjell Gunnar Haugen tok imot blomster og diplom på vegne av datteren Sofie Karoline, mens Jeanette Hegg Duestad, Emilie Ravn Jensen og Anne Handeland var på plass i fylkestinget. Charlotte Erikstad (t.h.) representerte broren Bjørnar. Bak t.v. fylkesordfører Rune Hogsnes.

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre av Vestfolds beste idrettsutøvere og to musikalske stortalenter fikk nylig utdelt hvert sitt stipend på 25.000 kroner av fylkeskommunen. De kommer godt med, for det koster å bli god.

DEL

– Veldig viktig, det hjelper mye, sier Jeanette Hegg Duestad fra Re, som er en av Norges beste rifleskyttere med sterke resultater både nasjonalt og internasjonalt. For bare tre uker siden var hun med på det norske laget som tok VM-gull i militær skyting. Fra før har hun bl.a. gull i junior-EM og VM-medaljer å vise til.

LES OGSÅ: Jeanette (19) vant VM i militær skyting

– Jeg må ha nytt våpen, og det koster ca. 80.000 kr. Mye reising blir det også, sier 19-åringen, som satser mot OL i Tokyo i 2020.

De to andre idrettsutøverne som fikk fylkeskommunens idrettsstipend var seileren Bjørnar Erikstad fra Nøtterøy og skøyteløperen Sofie Karoline Haugen fra Sandefjord. Begge de to er for tiden ute i verden og konkurrerer, og ble derfor representert av slektninger under den enkle seremonien som fant sted på fylkeshuset med hele fylkestinget på plass.

LES OGSÅ: Dobbeltseier til Tønsberg

Topptalenter

Også to unge musikere var til stede og fikk sine stipender: Anne Handeland (19) fra Nøtterøy, som spiller cello, og Emilie Ravn Jensen (18) fra Larvik, som har horn som sitt instrument. Også de vil bruke pengene på nytt utstyr for å kunne satse videre mot en karriere som profesjonelle musikere:

– Jeg må ha ny cello, som koster 140.000 kroner, så dette er et godt bidrag, sier Anne Handeland, som er med i et talentutviklingsprogram ved Norges musikkhøgskole. Tidligere i år fikk hun også stipend fra Else og Josef Haraldsens Allmennyttige Fond.

LES OGSÅ: Delte ut penger til unge talenter

De to jentene er glade for både pengene og anerkjennelsen.

– Klassisk musikk er ikke alltid så mye fremme i lyset. Det er fint å bli sett, mener Emilie Ravn Jensen, som i likhet med Anne er elev ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, og sikter mot videre musikkutdannelse i Norge eller utlandet.

Slik sett kommer det godt med å få litt ekstra til å dekke alle reiseutgiftene, til mer kursing og til å skaffe seg nytt horn. For det er heller ikke billig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken