Her skal alle ansatte ha det like bra eller bedre når de går hjem fra jobb

GODT MILJØ: Samtlige i Edh utleie er enige om at humor i arbeidshverdagen bidrar til det gode miljøet de har. Fra venstre: Dale Archibad, Bjørnar Tallakstad Lie, Børre Larsen, Terje Edh og Otto André Winterstad.

GODT MILJØ: Samtlige i Edh utleie er enige om at humor i arbeidshverdagen bidrar til det gode miljøet de har. Fra venstre: Dale Archibad, Bjørnar Tallakstad Lie, Børre Larsen, Terje Edh og Otto André Winterstad. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjennom 55 år har Edh utleie drevet med maskinutleie til privatpersoner og profesjonelle. De bruker millioner av kroner på å støtte breddeidrett, foreninger og arrangementer i lokalsamfunnet.

DEL

Edh er én av fem bedrifter som er nominert til Næringsprisen 2017. Tønsbergs Blad skal presentere alle bedriftene i egne saker. Avstemningen starter mandag 27. november.

– Grunnen til at vi lykkes er uten tvil på grunn av alle som jobber her. Uavhengig av om det er en som står i butikken, er sjåfør, jobber på verksted, er sekretær eller klargjøring og renhold. Alle er like dedikerte og flinke til å håndtere kunden, sier daglig leder hos Edh utleie, Otto André Winterstad.

I seks år har han jobbet hos Edh, hvor de leier ut små og store maskiner til profesjonelle og privatpersoner. Det er ikke en dag han ikke har hatt lyst til å gå på jobben, og dagene er som regel alltid fylt med humor og glede.

LES OGSÅ: Bibbis Frisør stakk av med seieren i fjor – dette er årets nominerte

– Jeg føler det viktigste er å fremheve alle de 17 som jobber her og er en del av laget. Det er ingen som er viktigere enn noen andre, alle bidrar med noe som er betydningsfullt for at vi skal lykkes som bedrift. Alle er innstilt på å gi kundene best mulig service til enhver tid, det er vi svært stolte av, sier Winterstad.

Vågalt

Det var i 1962 at Einar Edh startet opp sitt firma på Kilen i Tønsberg, hvor han hovedsakelig solgte traktorer og gravemaskiner, samtidig som han drev litt med utleie på siden. I 1967 gjorde han det som ble sett på som litt vågalt, flytte hele bedriften ut på, det som den gangen ble ansett for å være på landet, til Sem.

Edh er én av fem nominerte til Næringslivsprisen. - Vi lykkes på grunn av alle som jobber her, sier daglig leder.

Derfra ble det bygget stein for stein og satset på salg av traktorer, gravemaskiner og det som hørte til. Fra begynnelsen av 90-tallet ble fokuset dreid mer mot utleie, som er hoveddelen av bedriften nå. I dag har sønnen Terje Edh tatt over hovedansvaret som eier.

– I dag kan du leie alt fra gravemaskiner til spikerpistol her. Oftere og oftere er det privatpersoner som eksempelvis pusser opp en leilighet som velger å komme og leie diverse utstyr, i stedet for å kjøpe alt selv. Vi gjør privatpersonen mer proff, kan man vel si. Samtidig liker vi å kalle oss for «kjøpmannen på hjørnet», som vi mener betyr at vi satser stort på den personlige servicen mange ikke har tid til å prioritere lenger, forteller Edh.

(Saken fortsetter under bildet)

ANSVAR: Eier i Edh utleie, Terje Edh, og daglig leder, Otto André Winterstad, er klare på at å bidra tilbake til lokalmiljøet er et samfunnsansvar de har. Foran i bildet står hunden Simba (13), som er med på jobb hver dag.

ANSVAR: Eier i Edh utleie, Terje Edh, og daglig leder, Otto André Winterstad, er klare på at å bidra tilbake til lokalmiljøet er et samfunnsansvar de har. Foran i bildet står hunden Simba (13), som er med på jobb hver dag. Foto:

Støtter lokalt

Næringsprisen 2017

  • Fem nominerte: Edh Utleie, Support Service Partner AS, With bakeri, Format eiendom og Lunehjem.no
  • Skal rette fokus mot næringslivet i regionen og er et samarbeid mellom Næringsforeningen, Tønsberg kommune, Pulserende Kystperle og Tønsbergs Blad
  • Delt ut første gang i 2016
  • Avstemmingen starter mandag 27. november på tb.no. Du kan stemme helt frem til 4. desember
  • Vinneren kåres 7. desember

Juryen har i år bemerket seg hvordan Edh utleie bidrar med en formidabel støtte til lokal idrett, foreningsliv og frivillig arbeid i vår region. Dette mener Winterstad er et klart samfunnsansvar de som lokal bedrift har.

LES OGSÅ: I årevis har det vært en fjern drøm – nå er dette gigantanlegget ett skritt nærmere virkelighet

– Jeg og Terje (Edh) føler oss svært heldige når det gjelder akkurat dette her. Det er ren glede at vi får muligheten til å bruke rundt 3 millioner i støtte fordelt på rundt 70–80 idrettslag, foreninger og arrangementer. Det legges ned enormt mange dugnadstimer for at våre barn og ungdom skal ha noe fornuftig å være med på, da gjør vi det vi kan på vår måte. Vi lever tross alt av, for og med vårt lokalmiljø. Alle vi som jobber her blir rett og slett stolte over å ha den muligheten til å bidra tilbake til lokalsamfunnet, sier Winterstad.

Flat struktur

Edh utleie

  • Startet av Einar Edh i 1962
  • Driver med maskinutleie
  • Holder til på Sem
  • Har 17 ansatte
  • Omsetning 2016: 46 millioner

I det jeg spør om jeg kan få prate med en vanlig ansatt, er responsen ganske klar.

– Alle her er vanlig ansatte. Det at jeg og Terje er leder og eier er bare en ren formalitet og ingenting vi eller noen tenker over til vanlig, sier Winterstad.

– Her har vi alle det kjempebra. Det er flat struktur, så alle dører er oppe til enhver tid. Vi tuller og fleiper med hverandre og er seriøse når vi må. Jeg tenker at det med humor er viktig for det gode miljøet vi har. Det er ikke en dag jeg ikke vil dra på jobben, da skal jeg være skikkelig syk, forteller medarbeider, Bjørnar Tallakstad Lie.

LES OGSÅ: Ny bok: French og Moland planla å flykte

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken