Lisbeth ble utbrent på jobb – så startet hun en av Norges første nettbutikker

FLYTTER: Lisbeth Tverback flytter interiørbutikken sin for fjerde gang etter nyttår.

FLYTTER: Lisbeth Tverback flytter interiørbutikken sin for fjerde gang etter nyttår. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I 13 år har interiørbutikken Lunehjem.no vært en av de største i sitt felt: – Grunnen til suksessen kommer utvilsomt av rå ansatte, sier daglig leder Lisbeth Tverback.

DEL

Lunehjem.no er én av fem bedrifter som er nominert til Næringsprisen 2017. Tønsbergs Blad skal presentere alle bedriftene i egne saker. Avstemningen starter mandag 27. november.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke tanker om å åpne en fysisk butikk da jeg startet nettbutikken for 13 år siden. Jeg var salgssjef i en stor kosmetikkbedrift i Oslo og gikk på en smell. Jeg orket det bare ikke mer. Så jeg måtte rett og slett begynne med noe helt annet, hvor jeg kunne styre litt mer selv og bestemme eget tempo, forteller daglig leder hos Lunehjem.no, Lisbeth Tverback.

LES OGSÅ: Disse bedriftene er årets nominerte til næringslivsprisen

Gikk på loppemarked

I 13 år har interiørbutikken Lunehjem.no vært en av de største i sitt felt: – Grunnen til suksessen kommer utvilsomt av rå ansatte, sier daglig leder Lisbeth Tverback.

Tverback startet i 2005 nettbutikk nummer tre i Norge. Hun løp rundt på ulike loppemarkeder, kjøpte brukte vaser, duker, stoler og bord, tok bilder av det og la det ut på hjemmesiden.

– Jeg fant ut at jeg var nødt til å starte en fysisk butikk om jeg skulle leve av dette. Kundene ønsker naturligvis å se og kjenne på varene før de velger å kjøpe det. Samtidig får man en åpenbart bedre kontakt med kundene, som selvfølgelig er veldig positivt, sier Tverback.

Lunehjem.no

  • Startet nettbutikk 2005
  • Åpnet første fysiske butikk 2008
  • Driver med interiør, belysning og møbler
  • 5 ansatte
  • Omsetning 2016: 17 millioner

Fornøyd

Siden hun åpnet den første butikken i Øvre Langgate i 2008 har den vokst seg ut av tre lokaler. Etter nyttår skal de igjen på flyttefot, men bare et steinkast unna, i Vidars gamle lokaler. Det jobber til daglig fem personer i butikken og det er ingen tvil om at den daglige lederen er fornøyd med sine ansatte.

– Jeg har helt rå medarbeidere, uten de hadde vi aldri lykkes sånn som vi gjør nå. De har vært her i mange år, og ser ikke på dette som bare en jobb man må gå til. Det er som om de føler et slags eierskap og en tilhørighet til butikken, og det gjør at de er fantastisk engasjerte i det de gjør. En flott gjeng med en god miks av ulike ferdigheter og uten konflikter, det tror jeg er veldig positivt for oss. Samtidig er jeg nøye på at det skal være likestilt her, sjefsrollen er ikke noe jeg er spesielt tilhenger av. Jeg tar kanskje de største avgjørelsene, men jeg blir minst like mye satt på plass som andre, det synes jeg er helt greit, sier Tverback.

Næringsprisen 2017

  • Fem nominerte: Edh Utleie, Support Service Partner AS, With bakeri, Format eiendom og Lunehjem.no
  • Skal rette fokus mot næringslivet i regionen og er et samarbeid mellom Næringsforeningen, Tønsberg kommune, Pulserende Kystperle og Tønsbergs Blad
  • Delt ut første gang i 2016
  • Avstemmingen starter mandag 27. november på tb.no. Du kan stemme helt frem til 4. desember
  • Vinneren kåres 7. desember

Gøy på jobb

De ansatte er enige med lederen om at arbeidsmiljøet og innsatsen er upåklagelig hos Lunehjem.no. Ord som likestilt og åpenhet er noe som representerer gruppa godt.

– Jeg har vært her i fem eller seks år nå, og synes det er veldig fint å jobbe her. Det er noe å gjøre hele tiden og vi er en bra og sammensatt gjeng. Når vi har det travelt så har vi det likevel gøy sammen, og det er viktig. Det at Lisbeth er så flink til å kjapp til å hive seg rundt når vi kommer med nye ideer er også veldig positivt, sier butikkmedarbeider, Randi Otervik.

(Saken fortsetter under bildet)

GØY: Selv om de ansatte har mye å gjøre hos Lunehjem.no har de det alltid gøy sammen, sier Randi Otervik.

GØY: Selv om de ansatte har mye å gjøre hos Lunehjem.no har de det alltid gøy sammen, sier Randi Otervik. Foto:

LES OGSÅ: Så mye bruker vi på kjøpesentrene på Black Friday

Lunehjem.no får stadig spørsmål om de skal utvide og starte flere butikker, men det er Tverback klar på at hun ikke har noen ambisjoner om.

– Jeg mener at det er bedre å gjøre det bra i en butikk, enn at det skal være halvveis i mange flere. Målet nå er å åpne en ny, større og fin butikk i de nye lokalene. Og vise fram de flotte varene vi har fra 70 forskjellige merker på en så bra måte som mulig, sier hun.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken