Christine Koht akuttinnlagt: – Behandlingen er i en akutt fase

SYK: Komikeren Christine Koht er kreftsyk, og skal denne uken ha blitt hasteinnlagt på sykehuset i Oslo.

SYK: Komikeren Christine Koht er kreftsyk, og skal denne uken ha blitt hasteinnlagt på sykehuset i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Christine ligger på Radiumhospitalet fremdeles, sier Joachim Førsund.

DEL

Den folkekjære TV-personligheten bosatt i Tønsberg har den siste tiden vært svært åpen om hennes tøffe kamp mot kreften.

Hun har i samarbeid med Aftenposten og tønsbergenseren Joachim Førsund laget podkasten «Koht vil leve», hvor hun hver uke kommer med oppdateringer om egen helsetilstand og refleksjoner rundt sykdomsbildet.

LES OGSÅ: Christine Koht ble akuttinnlagt på sykehuset

– Akkurat nå er hun for syk

Hittil har fire kapitler à rundt 22 minutter blitt publisert, men denne uken kom isteden en episode på ett minutt fra Joachim Førsund med tittelen «beskjed til våre lyttere». Forrige uke ble Christine Koht akuttinnlagt på Radiumhospitalet på grunn av en potensiell dødelig leverbetennelse. Nå er tilstanden til Koht så dårlig at hun ikke kan spille inn ukens episode.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Joachim Førsund og Kohts manager, Knut Müller-Nilssen, men ingen av de ønsker kommentere Kohts helsetilstand overfor avisen.

– Christine ligger på Radiumhospitalet fremdeles, og behandlingen er fortsatt i en akutt fase der hun får kraftige doser med steroider. Christine vil gjerne fortsette å lage denne podkasten, og det vil jeg og, men akkurat nå er hun for syk, rett og slett, sier Joachim Førsund i podkasten.

LES OGSÅ:

Ønsker ro

Leverbetennelsen, som hun har slitt med lenge, kommer som en bivirkning av immunterapi-behandlingen hun går gjennom for å få kontroll over kreftsvulstene. Koht blir på sykehuset undersøkt av spesialister på immunterapi.

Joachim Førsund forteller videre i podkastepisoden at legene har gitt beskjed om at Koht trenger ro i perioden fremover, et ønske de selvfølgelig respekterer. Veien videre er hittil usikker.

– Ingen vet hvor lenge hun blir liggende på sykehuset, men noen uker blir det. Så snart Christine blir bedre, hører du fra oss. Takk for tålmodigheten, avslutter han.

Artikkeltags