Driftsstyret i Sykehuspartner vedtok denne uka å legge ned avdelingskontoret i Tønsberg, som har ansvaret for driften av IT-systemene ved Sykehuset i Vestfold.

– Vi frykter at det kan få konsekvenser som blant annet lengre nedetid. Det kan innebære at leger ikke får sett journaler, som igjen kan ramme pasientene, sier Tatjana Schanche, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Sykehuspartner.


– Vi kommer til å ha folk til stede i Tønsberg daglig og skal levere minst like gode tjenester som i dag, er direktør Arild Gjerdseths svar.

– Hvordan skal dere gjøre det?

– Ved å samle ressursene færre steder får vi en mer effektiv organisasjon.

LES OGSÅ: Sykehuset gikk fra krise til toppkarakter

100 må gå

Hvor mange av de ansatte i Tønsberg som får tilbud om ny jobb annet sted i landet og hvor mange blir sagt opp, er ikke kjent. Totalt er det imidlertid klart at 100 av de 800 ansatte må forberede seg på å finne ny jobb.

Enda flere må belage seg på lengre reisevei hvis de får tilbud om å fortsette i selskapet. Porsgrunn og Oslo er sannsynlige alternativer.

Da Tønsbergs Blad torsdag banket på døra i Tønsberg-avdelingens lokaler vis-à-vis sykehuset, ble vi relativt høflig, men bestemt avvist.

– Det er ingen her som vil snakke med pressen. Selskapets policy er at direktøren og kommunikasjonsrådgiveren uttaler seg, sier kvinnen og lukker døren så fort hun kan.

– Stemningen er nok preget av usikkerhet, forklarer Tatjana Schanche. Hun er tilknyttet Oslo-avdelingen og sitter i driftsstyret i Sykehuspartner. Schanche var den eneste som stemte imot da styret tirsdag behandlet sparepakken som innebærer at 100 millioner kroner skal kuttes og 100 ansatte må gå. Hun mener Sykehuspartner opptrer sterkt kritikkverdig.

Innen januar

– Vi opplever det som at de ansatte må betale prisen for dårlig styring. I stedet for å ta en forhastet beslutning, burde man bruke litt tid på å forsikre seg om at man gjør ting riktig. Det innebærer blant annet i større grad å se på naturlig avgang, sier hun.

– Vi skal gjøre det vi kan for å unngå oppsigelser og benytte naturlig avgang, lover direktør Gjerdseth.


Han kan foreløpig ikke svare på hvilke beskjeder som venter de ansatte i Tønsberg, annet enn at avdelingen skal avvikles innen januar 2011.

– Vi starter omstillingssamtaler med de ansatte mandag.

Tror på like godt tilbudt

Direktør Stein Kinserdal ved Sykehuset i Vestfold er ikke bekymret for dårligere tjenester når Sykehuspartner forlater Tønsberg.

– Jeg har hatt samtaler med direktør og styreleder og fått forsikringer om at de skal yte like god eller bedre service.

– Er det realistisk?

– Ja, det tror jeg. De får en ryddigere organisasjon og får samlet de ulike funksjonen