Anundsen må svare Stortinget

Hadia Tajik ber Anundsen svare om avisboikotten i Stortinget.

Hadia Tajik ber Anundsen svare om avisboikotten i Stortinget. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Fredag sendte tidligere kulturminister Hadia Tajik dette spørsmålet til justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP), etter at han ikke vil svare nasjonale medier om hans boikott av Tønsbergs Blad.

DEL

«Kjem justisministeren til å ta kontakt med Tønsberg blad for å rydde opp, eller kjem han til å brenne fleire aviser, og framfor alt: angrer han på at han har oppmoda til boikott av ei avis han ikkje likte innhaldet i?»Dette spørsmålet må nå Anundsen komme til Stortinget og svare på.

LES MER: Anundsen avblåser TB-boikotten

Flere grunner

Til Tønsbergs Blad sier Tajik at det er flere grunner til at hun stiller dette spørsmålet.

– Dette spørsmålet er stilt på bakgrunn av både politisk, demokratisk og prinsipiell karakter. Dette har med det offentlige ordskiftet å gjøre, og når justisministeren utvider boikott av Tønsbergs Blad til også å nekte å svare på spørsmål fra andre journalister om dette, er det på sin plass med et slikt spørsmål i Stortinget, sier hun.

– Jeg er, må jeg innrømme, spent på svaret.

–Synes du det er spesielt at det må en stortingsrepresentant til for å få svar på denne boikotten?

– Ja, det synes jeg. Som du vet må han nå svare på dette. Det er ikke uvanlig at politikere ikke liker det som står i avisene, men det er ikke en ærlig sak å boikotte og brenne aviser. Det hører ikke hjemme i et demokratisk land. Det hadde vært en mer ærlig sak hvis han selv hadde sagt at dette var gjort i affekt. Da taper han ikke ansikt, sier hun.

– Det ligger jo indirekte noen råd her, men har du et råd du ville gitt ham?

– Nei, jeg vet ikke om han trenger et råd fra meg, men han burde sagt fra selv, ikke brukt en kommunikasjonsrådgiver, sier Tajik.

Bakgrunn:

Her er den utdypende grunngivingen Tajik sendte med spørsmålet sitt til justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP):

«I Aftenposten 18. oktober 2013 nektar justisminister Anders Anundsen å svare på spørsmål om han meiner det er greitt å brenne aviser. Bakgrunnen er at Anundsen for berre ein dryg månad sia, hadde ei oppdatering på nettsamfunnet Facebook der han fortalde at han hadde brent Tønsberg Blad og at han oppmoda andre til å boikotte avise. Årsaka var at Anundsen ikkje var nøgd med valkampdekninga til avisa. No, kort tid etter, er han justisminister, og har utvida dette til å nekte å svare på spørsmål frå andre journalistar om konflikten han har med Tønsberg blad, han vil heller ikkje svare på prinsipielle spørsmål frå journalister, til dømes om han meiner det er greitt å brenne meiningar han ikkje likar.»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.