Oppdatering 11.15: Eierne av bilen som ble satt i brann i Lyngveien forteller til Tønsbergs Blad at det var et temmelig stort sjokk å se bilen deres i full fyr.

– Jeg hørte først noen rare lyder utenfra, forteller Kristina Litherland. – Så hørte jeg pappa rope: "Bilen vår brenner!"

Den røde, lille peugeoten sto ikke til å redde på det tidspunktet, skal vi tro Litherland.

– Flammene var flere meter høye! sier hun.

Videre forteller hun at det ikke ble noe særlig søvn etter hendelsen. – Vi fikk ikke sove, så vi gikk bort til låven som også sto i brann. Det var masse folk ute i gata.

Oppdatering 10.40: Klokken 10.40 i dag kunne Kenneth Berg i Vestfold politidistrikt fortelle at det er igangsatt tekniske undersøkelser ved åstedene, og at politiet har startet en rundspørring i området. Han forteller videre at det er store ressurser i sving, men at det foreløpig er svært lite nytt å melde.

– Mye tyder på at det er en brannstifter løs i Tønsberg. Vi har satt inn det vi har av ressurser for å forhindre flere branner, det sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Petter Aronsen, til Tønsbergs Blad.

– Vi arbeider ut fra at brannene er påsatt, skriver politiet i en pressemelding i dag morges.

Gjerningsmannen(e) kan ha forflyttet seg med sykkel eller moped mellom åstedene.

Politiet ber om at publikum som kan ha opplysninger i saken, tar kontakt på tlf. 33344400.

– Den første brannen ble meldt ti over ett. Det dreide seg da om en bilbrann i Eventyrveien. En snau halvtime senere ble det meldt om brann i en låve i Grevinneveien 51 A, i bunnen av Presterødåsen. Låven var overtent da brannvesenet kom til stedet, og brannen har nå spredt seg til hovedhuset, forteller Aronsen.

Bare et minutt etter meldingen om låvebrannen, kom det nok en melding. Nå stod en ny bil i brann, denne gangen i Lyngveien.

– Lyngveien er bare et steinkast unna Grevinneveien, forteller Aronsen.

Kl. 02.24 meldte politiet at det fortsatt brant i låven i Grevinneveien, men at brannen i hovedhuset var slukket.  

Tre sivilpersoner som har deltatt i redningsarbeidet er kjørt til Sykehuset i Tønsberg. Disse er skrevet ut etter kontroll, og ikke påvist fysiske skader, melder politiet.

Tb.no følger saken utover dagen.