Tom Christensen i Slagen er blant dem som har produksjon i tunnel. Han sier at det fører til at man vanligvis er fra én til tre uker tidligere ute i markedet. I år har imidlertid sent liggende snø gjort at det bare er snakk om en ukes tid.

– Jeg regner med at vi skal levere rundt 60–65 tonn i år. Sesongen strekker nok noe lenger fordi vi er senere ute, så vi kommer nok til å plukke ut juli måned, sier Christensen.

Han satser på Korona som er Norges mest populære jordbær. Bærtypen som er utviklet i Nederland er søt og veldig smakfull.

Av andre slag i Norge er Senga Sengana og Zefyr mest utbredt.

Christensen hadde ni polske plukkere i aksjon, men sier at det stadig vil bli mer å plukke og at blir stor aktivitet rundt St. Hans hvor det vil være 30 plukkere på plass.
Prisen han oppnår i starten vet han ikke noe om.

– Jeg leste at utsalgsprisen var 130 kroner kiloen i Stavanger. Muligens har det gått noe ned, men jeg håper jo det er over 100 kroner fortsatt, sier Christensen.

TB sjekket prisnivået rundt i Norge og prisene mandag ut tilforbruker lå på 100 til 115 kroner kiloen.

Skremmer fugl

Fugl er en plage i jordbæråkrene. Christensen har installert «Bird Guard» som jevnlig sørger for rovfugllyder via høyttalere.

– Det er svært effektivt, og reduserer tapsmengden betydelig.

En annen stor produsent, Hans Olav Moskvil på Nykirke skal også ta fatt denne uken. Han regner med at årets sesong gir 65 tonn jordbær.

– Hovedmengden bær i Vestfold plukkes fra sankthans, sier Moskvil.

Arne Aarsland på Nøtterøy begynner å plukke i dag. Han regner med å levere 80–90 tonn i denne sesongen hvor man er ca. 10 dager senere ut enn det son er vanlig
De største produsentene i distriktet er foruten de tre nevnte – Christensen, Moskvil og Aarsland – også nøttlendingene Hans J. Fosaas og Hans Julius Sanne/Thorleif Müller.