Gå til sidens hovedinnhold

– De utsetter andre for fare

Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet vil se nærmere på episoden der en ung mann henger etter bare én hånd fra takutspringet på Quality Hotel i Tønsberg.

TØNSBERG: – Selv mener kanskje de som driver med dette at det er kunst, men de risikerer faktisk at andre skader seg, sier ordensleder Frank Gran i Vestfold politidistrikt. 

Den siste tiden har det vært flere episoder der unge menn har lekt seg ved å balansere og klatre i livsfarlige høyder uten sikring. Fredag kveld balanserte en person ut på tuppen av byggekrana på Kaldnes, der han hang og dinglet før han heiste seg opp igjen. Mandag kveld hendte det samme på takutspringet til Quality Hotel Tønsberg.

– Hvis de blir hengende fast et eller annet sted, er det andre som må opp og redde dem. De kan si at de kan klare seg selv, men det er faktisk redningsetaten som må opp og hjelpe. Dessuten kan det medføre trafikkuhell dersom trafikanter blir oppmerksomme på hva de gjør i høyden, utdyper Gran.

Politiet vil undersøke nærmere

Gran understreker at politiet vil se nærmere på forholdene som blir anmeldt. Tirsdag oversendte hotelldirektør Øyvind Hagen ved Quality Hotel i Tønsberg anmeldelsen til politiet.

– Personen er anmeldt på grunnlag av innbrudd og for å ha tatt seg ulovlig til rette på annen manns eiendom, opplyser Hagen til tb.no.

Hotelldirektøren forteller at dette er andre gang hotellbygningen blir misbrukt til slike handlinger. Første gang ble ikke forholdet anmeldt.

LES OGSÅ: – Vi vet det vi driver med er livsfarlig

– Egoistisk

Tønsbergs Blad har vært i kontakt med et par personer som driver med denne type aktiviteter. Balansekunstner Jonas Bødtker-Næss er en av dem, men han sier han tar sterkt avstand fra å gjøre stunts på steder man kan bli sett, fordi man kan påføre andre traumatiske opplevelser.

– Stuntet på krana har ingenting med balansekunst å gjøre, det er et vågestykke. Balansekunst må aldri gjøres i høyde, før man har trent først, sier Jonas Bødtker-Næss.

Ordensleder Frank Gran synes disse stuntene er egoistiske handlinger.

– Kunstbegrepet er veldig vidt. De burde tenke på sine nærmeste når de risikerer å falle rett i bakken, sier Gran.

Daglig leder Rune Thomassen i utbyggerfirmaet Kaldnes boligutvikling AS forteller at firmaet har avtalt med politiet å anmelde klatringen i krana på Kaldnes torsdag. 

– Dette er en aktivitet vi ikke ønsker på byggeplassen, og vi ser alvorlig på det, sier Thomassen. 

Firmaet ble oppmerksomme på det som hadde skjedd da de leste Tønsbergs Blad. Tb.no har vært i kontakt med personen som balanserte i byggekrana. Han vil ikke bli sitert, men mener de ikke utsetter andre enn seg selv for fare.

Kommentarer til denne saken