Disse fire fikk jobb

Disse fire sto igjen etter utvelgelsesprosessen av nye brannkonstabler i Vestfold. Fra venstre: Lars Georg Gjertsen, Kristoffer Pettersen, Mats-Erik Pettersen og Kjetil Lund.

Disse fire sto igjen etter utvelgelsesprosessen av nye brannkonstabler i Vestfold. Fra venstre: Lars Georg Gjertsen, Kristoffer Pettersen, Mats-Erik Pettersen og Kjetil Lund. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

TØNSBERG: Brannvesenet kunne velge og vrake blant 185 søkere til i alt fire stillinger

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Arnt E. Folvik, informasjonsrådgiver ved Vestfold Interkommunale Brannvesen, forteller i en pressemelding at resultatet av opptaksprosessen nå er klar.Tønsbergs blad fikk tidligere i år bli med på deler av prosessen.

LES OG SE VIDEO HER (TB+) Jakten på drømmejobben

Disse fire kom gjennom nåløyet:

■ Lars Georg Gjertsen, 36 år fra Stokke. Utdannet byggmester og brannmann.

■ Kristoffer Pettersen, 26 år fra Nøtterøy. Utdannet yrkessjåfør.

■ Mats-Erik Pettersen, 24 år fra Andebu. Utdannet tømrer, og var brannsoldat i førstegangstjenesten.

■ Kjetil Lund, 25 år fra Våle. Utdannet elektriker.

– Disse ble valgt på bakgrunn av formell- og realkompetanse, samt fysiske og psykiske egenskaper, sier Folvik.

De fire nyansatte oppgir varierte og utfordrende arbeidsdager, og det spesielle samholdet som oppstår på vaktlagene som drivkraft bak yrkesvalget, samt et ønske om å gi noe tilbake til samfunnet.

Tidvis tøft yrke

Det er ikke til å stikke under en stol at det kan være en påkjenning å jobbe i nødetatene, og brannvesenet er intet unntak. Dette takles i følge VIB gjennom kameratstøtte, samtaler og debriefing.

Trangt nåløye

Veien mot en karriere som brannmann er tøff både fysisk og psykisk, og det er stor konkurranse om jobbene. Med ulik bakgrunn var det også ulike momenter under opptakene som de fire gutta opplevde som vanskeligst.

For Lars Georg Gjertsen var det teoribiten som ga spesielle utfordringer, og Kristoffer Pettersen forteller om en øvelse med redning av en dukke på 75 kg krevde store fysiske anstrengelser. Kjetil Lund innrømmer at kondisen nok kunne vært bedre før prøvene, og peker på det innledende løpet som tøft.

Yngstemann blant de fire, Mats-Erik Pettersen, er klar på hva han synes var vanskeligst.

– For meg var de praktiske øvelsene verst, forteller han.

– Må ha troen på seg selv

– Det er klart det er et godt for selvtilliten å være en av de som holdt linja ut. Under opptaket må man ha troen på at man klarer det, for konkurransen er knallhard, forteller Kjetil Lund.

Kristoffer Pettersen sier at det for hans del var åpent helt til siste slutt.

– Det var langt fra noen selvfølge for meg at jeg var en av de som skulle bli valgt. Det var veldig mange bra kandidater under prosessen, sier han.

– Jeg turte ikke håpe noe, for det var mange andre der jeg følte hadde mye mer erfaring og kompetanse enn meg. Men jeg følte jo det gikk greit på testene, forteller Mats Erik Pettersen. Smaken på yrket fikk han etter å ha vært stasjonert på Skjold militærleir som brannsoldat.

Utfyller hverandre

Kjetil Lund forteller at det er like viktig å fungere sosialt som medlem av et vaktlag som å klare de fysiske kravene.

– Man jobber tett på kolleger over lenger tid, så det er viktig at man klarer å tilpasse seg. Lagene er jo også sammensatt av mennesker med ulike bakgrunner for at man skal kunne utfylle hverandre, sier han og legger til at håndverksbakgrunn er et stort pluss.

LES OGSÅ: Gjennomførte stor øvelse på E18

LES OGSÅ: Dette frykter brannvesenet mer av

Artikkeltags